AFC Quick 1890 1 (zon)

3e klasse D

11 oktober 2020 14:00

Onbekend

Evenals een vorige keer was het weer Roy Ouwerkerk die op sportpark Emiclaer een vrije trap onberispelijk inschoot en daarmee de score opende. Het was gerechtigheid. Doelman Rico Hensen vloerde de alleen op hem af komende Ruben Pampus buiten het strafschopgebied en hield hem daarmee van scoren af. Niet lang na de regengoal werd de klus voor de thuisclub nog moeilijker toen Felix Stoffels rood kreeg voor natrappen van Mirchell de Vos in het doelgebied van VVZA. Toen Khaild Benali er vlak voor rust met een afstandschot 0-2 van maakte kon ons elftal met een comfortabele voorsprong de kleedkamer opzoeken. De zeehelden waren goed gestart en regelmatig voor het doel van Micha Claessen te vinden, hele grote kansen kwamen er niet. In de eerste helft ook niet voor Quick.

In de tweede helft zou dat veranderen. Ondanks, of beter gezegd dankzij, het gevoel bij de thuisclub dat men gemakkelijk zou winnen van een "zwak" AFC Quick 1890, hadden onze rood-zwarten de score moeten uitbouwen. Ja. dat was ook tegen tien man door uitvallen, maar wie stond er op achterstand, dus wie moest alles proberen. Een keer kroop Quick door het oog van de naald, toen de bal van dichtbij tegen de onderkant van de lat werd geschoten. In alle overige situaties bleef onze verdediging, met aanvoerder Sander van Amstel in de hoofdrol, redelijk makkelijk overeind. De eerste derby van het seizoen, die door het ontbreken van publiek meer een gewone wedstrijd was, werd hierdoor winnend afgesloten. De uitstekend leidende heer Breedijk kon een wedstrijdformulier doorsturen met 0-2 eindstand. Een zoete overwinning.

Na afloop gemengde gevoetens bij Kevin de Liefde. Slecht spelen, meerdere spelers die leeggespeeld waren, maar wel een zege. Het was hem als trainer niet eerder gelukt tegen VVZA.

Opstelling AFC Quick 1890 Micha Claessen, Tycho van der Werff, Sander van Amstel, Coen Kisner, Cedric Kapelle, Bart Traa (Thomas Baake), Roy Ouwerkerk, Khalid Benali (Sabir Lemaalem), Govanni Maes, Ruben Pampus, Mitchell de Vos (Sinan Mahmutoguilari)