AFC Quick 1890 JO12-1

Hoofdklasse G

5 september 2020 10:00

Onbekend

Na een abrupt einde aan de competitie door corona-maatregelingen en door een lange zomerstop leek het eeuwen geleden, maar eindelijk was het dan weer zover. Aangevuld met twee nieuwe spelers, Adam en Niels, gingen de mannen het veld op en troffen daar een geduchte tegenstander: Hooglanderveen.

De trainingen waren een aantal weken geleden al begonnen en inmiddels waren er ook al twee oefenwedstrijden geweest tegen Spakenburg en de IJsselmeervogels. Die wedstrijden werden onder leiding van de nieuwe coach Cedric met ruime cijfers gewonnen maar resultaten uit het verleden enz enz

De jongens begonnen fris en fanatiek aan de wedstrijd en al vrij gauw werd duidelijk dat ze zeker niet kansloos waren. Sterker nog, er tekende zich langzaam maar zeker een overwicht af dat beloond werd met een mooie goal: 0-1.

(Omdat ondergetekende pas in de tweede helft de vraag kreeg om een stukje te schrijven dit keer geen namen, uitgewerkte omschrijvingen van wat er aan de goals vooraf ging en analyse van de spelsituaties:)

Quick zette door en Hooglanderveen kwam niet echt in haar spel. De zon ging steeds uitbundiger schijnen en aan de kant zagen we hoe de jongens vlot combinerend en hard werkend de 0-2 maakten.

In het derde kwart wist Hooglanderveen iets terug te doen maar een kopbal uit een corner (1-3) en nog een goal (1-4) boorden de hoop de grond in. Toch was de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld want in het vierde kwart werd het na een misverstandje in de verdediging 2-4 en kreeg Hooglanderveen een opleving waardoor onze verdediging en keeper nog flink aan de bak moesten en alle zeilen moesten bijzitten om de 2-4 over de streep te trekken, en dat lukte!

Al met al was het een mooie eerste competitiewedstrijd waarin goed te zien was dat de mannen steeds beter combineren en er vooral in de omschakeling hard gewerkt wordt met elkaar. En dat werd beloond met een terechte overwinning die naar meer smaakt.