Zeewolde JO17-1

28 augustus 2021 11:00

T. Petten

Onbekend

Op zaterdag 14 augustus is de selectie van AFC Quick JO17-1 gestart met het seizoen 2021-2022.
De selectie bestaat voor komend seizoen uit  de 16 spelers:
Siam Abdi, Burak Bakir, Efe Bakir, Thijn Beeldman, Ralph Creemers, Emre Dogan, Issam Ettaouil, Wasim  Aoulad Hammou, Mervan Hannan, Markus Magyar, Luca Meijer, Ryan Moot, Berend Prins, Mohammed Sadik, Kymani Scheffer en Mohamed el Yousfi.
De begeleidingsstaf bestaat uit de trainers Achmed Abdi en Mike Peeters, teammanager Ismael el Yousfi en assistent scheidsrechter Frans Prins.
De JO17-1 komt het komende seizoen uit in de 7e Divisie, een mooi niveau voor deze groep!
Om goed beslagen ten ijs te komen, moet er natuurlijk eerst gewerkt worden aan de conditie, de teamspirit en de speelwijze voor komend seizoen. Met een nieuwe trainer voor de groep is dat nog even wennen, maar de instelling en de beleving van de spelers laten zien dat ze er vol voor gaan!
Na de eerste trainingsweek, waarin de groep langzaamaan weer aangevuld werd met teruggekeerde vakantiegangers en spelers van de JO17-2 (Bart-Jan, Julian, Christiaan) en de JO16-1 (Finnidi, Yanniek en Yvan), stond de eerste oefenwedstrijd op het programma.
VVIJ JO17-1 uit IJsselstein, uitkomend in de Hoofdklasse, was de eerste tegenstander. Aangezien de tegenstander vergeten was zwarte wedstrijdshirts mee te nemen, speelden zij in gele hesjes over de roodzwarte shirts. VVIJ kwam beter uit de startblokken en kwam op een 0-2 voorsprong.
Net voor rust was het Emre, die van dichtbij scoorde uit een hoekschop. De tweede helft was duidelijk in het voordeel van Quick, dat via Markus (assist: Bart-Jan) en Emre uit een magistrale vrije trap met 3-2 wist te winnen.

Na weer een prima trainingsweek stond afgelopen zaterdag de volgende wedstrijd op het programma: hoofdklasser Zeewolde, al 4 weken in training, kwam op bezoek. De wedstrijdselectie van Quick bestond uit 18 spelers. De 16-koppige selectie werd aangevuld met Siem en Alper vanuit de JO17-2. Door de staf was vooraf al bepaald wie hoeveel minuten zou gaan spelen, naar rato van de trainingsminuten die gemaakt waren. Daardoor werd er in een aantal verschillende samenstellingen gespeeld, waardoor het spel bij vlagen wat rommelig was.
Zeewolde was wat meer ingespeeld, waardoor het een open wedstrijd werd, met twee sportieve ploegen die streden voor de overwinning.
Het was Wasim, die op aangeven van Emre met een bekeken schot vanaf randje 16 het net liet bollen. Even later kregen de gasten een strafschop. Thijn werd vastgehouden in de eigen 16 door de aanvaller, de spelers gingen onderuit en in plaats van een vrije trap voor Quick ging de bal op de stip.
De strafschop werd koeltjes benut. Nog voor rust was het aanvoerder Thijn die de 2-1 maakte, na een prachtige actie.
Met 6 frisse spelers werd de tweede helft prima gestart. Binnen 10 minuten werd de stand op 4-1 gezet, door twee doelpunten van topscoorder Emre. Eerst schoot Emre de bal van punt 16 in de verre hoek, de tweede werd binnen gefrommeld van dichtbij. Bij beide goals was Siem de aangever.
De laatste 20 minuten kwamen ook de laatste wissels het veld in, waarmee iedereen zijn minuten gemaakt heeft. Zeewolde kwam nog terug tot 4-3 door een vrije trap (gegeven na een “bewuste” terugspeelbal) en een prima aanval. Keeper Luca voorkwam met 2 prima reddingen nog de gelijkmaker. Aan de andere kant kreeg Quick nog een vijftal mogelijkheden de score op te voeren, maar het bleef bij een 4-3 overwinning.

Komende week trainen we voor het eerst weer met de volledige selectie en gaat de focus op de bekerwedstijden. Op 4 september ontvangen we Hoofdklasser IJFC uit IJsselstein, op 11 september gaan we op bezoek bij Hoofdklasser Valleivogels in Scherpenzeel en we sluiten op 18 september af bij 5e Divisionist Roda 46 in Leusden.
Op zaterdag 25 september start dan de competitie.