Zwaluwen Jeugd Beker O17 poulefase Groep 1 01

Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

AFC Quick JO17-1 heeft gisteren de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Nadat VVIJ, Zeewolde, IJFC en DVS '33 afgelopen weken werden verslagen, was Roda '46 te sterk. Daarmee bekeren de Leusdenaren verder, Quick is uitgeschakeld.

De Quickers begonnen gespannen aan de wedstrijd. In balbezit veel foute keuzes, slordige aannames, waardoor Roda '46 te snel weer in balbezit kwam. De thuisploeg voetbalde wat gemakkelijker en wist regelmatig het spel goed te verplaatsen, zonder echt gevaarlijk te worden. Na 20 minuten stond het toch 2-0. De linksbuiten van Roda werd tot twee keer toe in de 16 onreglementair gestopt, met twee keer een strafschop tot gevolg. Bij de tweede pingel zat Luca er goed bij, maar de Quickers waren niet scherp genoeg om de bal vervolgens te veroveren. Quick kreeg daarna wel wat mogelijkheden op de 2-1, maar bleef slordig in de passing. Na een half uur stond ook de 3-0 op het scorebord. Een voorzet van Roda kwam ongelukkig op de schouder van Thijn en de bal rolde binnen. Kort voor rust kregen de Amersfoorters weer een prima kans, nu voor Efe,  maar de bal belandde in het zijnet.

De tweede helft startte Quick prima en had het zeker de aansluitingstreffer verdiend, maar de laatste pass/keuze was telkens niet goed. Roda had het meeste balbezit en dicteerde het spel. Bij Quick was de spirit er wat uit het laatste kwartier, mede omdat een verdiende aansluitingstreffer uitbleef. Het laatste doelpunt was weer voor de thuisclub. Een hoge voorzet van rechts werd door een aanvaller teruggelegd en van dichtbij binnen gewerkt. Al met al een terechte nederlaag, waarbij Quick zich met name in het eerste deel van de wedstrijd zichzelf in de problemen bracht. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Mo, die een scheurtje in zijn enkelband heeft opgelopen.

Na de wedstrijd hebben we in het Quick paviljoen de voorbereiding afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, gesponsord door https://cafetariasemih.nl/ en de staf van AFC Quick JO17-1. Werk aan de winkel de komende week, om te zorgen dat we komende zaterdag goed voor de dag komen in de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen het Arnhemse ESA. We spelen thuis, 13.30 uur, op veld 1. Tot dan!