Zwaluwen Jeugd Beker O13 poulefase Groep 1 31

Thorbeckelaan 16
3552CS
UTRECHT
tel. 030-2443346

Op zaterdag 18 september sloot onze JO13-1 de bekerpoule af met een uitwedstrijd bij het DHSC van Wesley Sneijder. Lekker om 10:00 starten, op echt gras, zonnetje erbij, dus de jongens, maar zeker ook de meegereisde aanhang, had(den) er zin in.

De wedstrijd begon wat onwennig met onzorgvuldigheid in de passing en onvoldoende scherpte, wat al vrij snel leidde tot de 1-0 van DHSC. Misschien hadden de jongens dat nodig, want langzaam werd het initiatief over genomen. Jaimy maakte nog even hardhandig kennis met wat Utrechtse mentaliteit, maar al vrij snel wist Tom de gelijkmaker binnen te tikken in de verre hoek. Niels, die vorige week wat kansen had laten liggen, was gebrand om deze wedstrijd weer te scoren en, op pad gestuurd via een steekpass, omspeelde hij de keeper en zette de 1-2 voorsprong op het scoreboard. Niet veel later kwam hij wederom in scoringspositie en maakte de 1-3. Trainer Arjen had al 30 minuten speeltijd geteld, maar de scheidsrechter leek voor 2x35 minuten te gaan. Helaas werd een bal niet lekker weggewerkt, opgepikt door DHSC en met een streep in de verre hoek gewerkt, 2-3.

In de rust had Arjen niet zo veel tijd nodig en stonden de jongens al een tijdje te wachten op de hervatting. De trainer van DHSC had wat meer tijd nodig voor zijn instructies, maar dat leverde niet echt een ander spelbeeld op. Onder leiding van Teun stond de verdediging centraal achterin samen met Jaimy goed, Jasper had weer de nodige intercepties en stond aan het begin van menig nieuwe aanval en ook van Joost en Tobias kregen de jongens van DHSC weinig mogelijkheden. Adam was ook verdedigend in goeden doen en keeper Tijn kreeg slechts af en toe nog een bal, maar had het niet al te druk. En dat kwam goed uit, want de JO14-1 had hem na afloop ook nog nodig. Op het middenveld lieten Hielke, Matthijs en Cris de bal meer het werk doen en wist Thom weer regelmatig aanvallende impulsen aan het team te geven. Een uitbraak vanaf de middellijn werd door Niels met zijn snelheid netjes afgerond. De bal verdween in het doel en hoewel de scheidsrechter deze al had geteld, werd hij toch door de grensrechter van DHSC op andere gedachten gebracht vanwege buitenspel. Discutabel, maar accepteren van de beslissing van de scheidsrechter hoort er ook bij. Gelukkig bleven de jongens lekker doorgaan en een corner van Hielke werd even later door Jort binnen gewerkt, 2-4. Onze snelle rechtsbuiten Tijn wist de 2-5 te maken. De scheidsrechter liet weer lang doorspelen en zo kon Tom de bal nog een klein tikje mee te geven, waarmee de eindstand van 2-6 werd bepaald. Het was duidelijk dat er voor DHSC niet meer te behalen was deze ochtend en daarmee bereikten onze jongens de 2e ronde in de beker, die pas half november zal worden vervolgd. Wesley niet gezien trouwens. Mooi resultaat. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen de JO13-1 van vv Woudenberg.