Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Afgelopen zaterdag heeft AFC Quick JO17-1, na twee nederlagen op rij, de volle buit gepakt. Het dappere Buitenboys werd met 3-2 aan de zegekar gebonden.
De snel opgelopen achterstand werd omgebogen naar winst.

Ralph was vandaag afwezig, ook waren er de afgelopen weken regelmatig spelers afwezig op de training wegens griep (geen corona). Dat had gevolgen voor de opstelling, waarbij er wat spelers op een andere plek kwamen te spelen dan ze gewend zijn. Deze keuzes hadden als gevolg dat we niet goed startten.

Buitenboys wist snel te profiteren door direct in de eerste minuut te scoren uit een simpel weggegeven hoekschop.
Doelman Luca wist de voorzet maar half weg te werken en de bal werd in het doel gewerkt. Even later leidde een foute aanname aan onze rechterkant de 0-2 in. De rappe rechtsbuiten werd de diepte ingestuurd en liet Luca kansloos.

Quick liet zien dat er desondanks maar één ploeg ging winnen vandaag, namelijk Quick! Het gas ging erop en Buitenboys werd flink onder druk gezet. Met name via Kymani, Efe en Wasim werd Quick keer op keer gevaarlijk. Na ongeveer 20 minuten viel de aansluitingstreffer. Wederom Kymani die zijn tegenstander de hakken liet zien, slimme voorzet en Siam die afrondde: 1-2! Even later twee wissels aan de kant van Quick. Mervan en Mo vielen in voor Issam en Siam. Buitenboys kwam niet meer aan het voetballen toe, de 2-2 na een half uur was een logisch gevolg.
Ryan veroverde weer eens de bal, captain Burak stuurde Kymani diep. Koeltjes werd de bal langs de doelman geschoven.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Quick bepaalde de wedstrijd, de gasten kwamen nauwelijks over de middenlijn. Quick verzuimde echter de wedstrijd in het slot te gooien. Pas na een uur viel de 3-2. Een vrije trap van Burak werd door de doelman tegen gehouden, Berend was er als de kippen bij om de losgelaten bal een zetje te geven.
De moegestreden Kymani en Efe werden even later vervangen door Mo en Markus.
Buitenboys, dat met 3 punten op een degradatie plek stond, moest nu wel weer naar voren.
Met wat wisselingen aan hun kant verplaatste het spel zich wat meer naar onze helft, des te meer ruimte voor Quick om de wedstrijd te beslissen.
Mo, Markus (voorzet Thijn) en Wasim wisten niet te scoren, waardoor in de laatste 10 minuten Buitenboys er in bleef geloven.
Quick hield echter de boel dicht en wist de krappe voorsprong over de streep te trekken. Een dikverdiende zege, na een valse start, zorgt ervoor dat we op plek 5 staan, met 9 punten uit 6 wedstrijden.

Komende zaterdag spelen we een oefenwedstrijd bij VVOG, dat uitkomt in een andere 7e divisie.
Op zaterdag 27 november wacht dan de competitie wedstrijd bij het Arnhemse SML.