Kemperbergerweg 11 B
6816RM
ARNHEM
tel. 026-3707670

Na een kleine 3 maanden stond er voor de de selectie van AFC Quick JO17-1 weer eens een competitiewedstrijd op het programma.
Afgelopen zaterdag in Arnhem tegen SML was de uitslag 3-3, dankzij een heerlijk doelpunt van Markus in de laatste minuut.

De laatste competitiewedstrijd was op 6 november, toen werd thuis gewonnen van Buitenboys met 3-2. Daarna nog geoefend tegen VVOG met een gehavende selectie, eind december een potje gebald tegen VVZA, ter ere van de overgang van inmiddels  oud-aanvoerder Burak naar Quick 1.
Op zaterdag 8 januari zijn we weer gestart met de trainingen, waarbij de opkomst tot vorige week per training varieerde van 7 tot 14 spelers. De oorzaak is bekend......

Nadat afgelopen week bekend werd dat we weer competitie gingen spelen, was het zaak om een fitte selectie samen te stellen.
De dinsdag training werd samen met Ismail en de talentvolle JO16-1 gedaan, op donderdag met de wedstrijd selectie voor zaterdag getraind, met aanvulling van O15 doelman Yannick.
Mo en Kymani afwezig, Mervan nog niet wedstrijdfit, dus werd de groep aangevuld met Christiaan uit de O17-2 en Berkay en Faysel uit de O16-1.

Dan de wedstrijd tegen SML. Verzamelen om 13.15 uur voor de wedstrijd bespreking in het ultraluxe sponsorhome bij Quick.
Na de tactische bespreking nam de nieuwe aanvoerder Siam het woord met een knallende motivatiespeech: we zijn er klaar voor!

Aftrap in Arnhem-Noord om 15.15 uur, onder leiding van de 18-jarige heer Hartman. Beide teams hadden er zin in en zaten elkaar flink op de huid. Het spel ging op en neer, waarbij Quick het meeste gevaar stichtte en via Siam, Efe, Wasim en Mo wat kansjes kreeg. Het gevaar bij SML kwam van de snelle, vaardige nr 9 van SML, die uit de eerste kans halverwege de 1e helft de 1-0 scoorde.
Kort daarop viel de gelijkmaker. Een snel uitgevoerde aanval, opgestart via Ryan en Thijn kwam terecht bij Christiaan.
Goede aanname,  vanaf de achterlijn terugleggen op Siam: 1-1.
SML kreeg via zijn aanvaller wederom een kans, nu was Luca hem de baas.
Ook Quick kreeg nog mogelijkheden, maar maakte in de eindfase niet de beste keuzes.

Bij de start van de tweede helft drie verse krachten: Berkay, Issam en Markus vervingen Ralph, Thijn en Efe.
De start was niet goed, we gaven binnen 5 minuten de 2-1 weg. Gepruts in de eigen 16 leidde uiteindelijk tot de 2-1 voor SML.
Direct daarop creëren we een levensgrote kans voor Mo, na een goede combinatie van Issam en Markus. De keeper redt. Vervolgens komt Faysel het veld in voor Christiaan, met nog 30 minuten te spelen. Hij geeft direct zijn visitekaartje af, maar weet de bal na een heerlijke actie niet langs Markus te krijgen, in de rebound net naast. We wisselen door: Ryan en Wasim gaan eraf voor Thijn en Efe.
Direct val de 2-2. Prima opgezette aanval komt via Efe bij Markus, die beheerst afrondt. We hebben de controle en lijken nu door te drukken. Efe krijgt de kans vanaf randje 16, Mo en Faysel worden goed bediend en blijven levensgevaarlijk.
Dan toch weer SML dat scoort. Teveel mensen voor de bal, nummer 9 is er weer vandoor en zijn harde voorzet wordt ongukkig door Emre in eigen doel gewerkt.
We blijven drukken op het doel van SML. Christiaan vervangt Emre, waardoor we met man en macht op de gelijkmaker jagen. Deze valt in de laatste minuut: Berend pompt de bal vanaf de middenlijn voor de goal, waarna de bal voor de voeten van Markus en Christiaan stuitert.
Markus bedenkt zich geen seconde en jankt de bal in de kruising: wat een  heerlijke goal!
We hebben er keihard voor geknokt, bij vlagen prima gespeeld en de ontlading is groot bij de spelers.
Na de aftrap van SML fluit de prima scheidsrechter voor het einde.
Sportieve pot, twee fanatieke teams, open wedstrijd, goede scheids, 6 doelpunten, kramp aan beide zijden, laatste 10 minuten met lichtmasten aan gespeeld.

We hebben vandaag weer gezien dat het motto #1team1spirit  geldt in deze groep. Ook de gastspelers waren top vandaag, lieten zien dit niveau goed aan te kunnen.

Voor degene die het gemist hebben: toeschouwers zijn weer welkom langs de lijn! Kom volgende week genieten van dit team, we spelen om 15.15 uur thuis tegen G.V.V.V. uit Veenendaal.