Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Wij beschikken sowieso al over een jonge eerste selectie. In de thuiswedstrijd tegen Rivierwijkers werd de gemiddelde leeftijd nog lager. Vier jeugdspelers startten in de basis deze middag. Jasper van der Horst en Vincent Caesar uit JO19-1 deden dit al eerder, voor Burak Durmus Bakir en Mohammed Sadik (beiden JO17-1) was het hun debuut in een officiële wedstrijd in de hoofdmacht. Het meespelen van deze jongens zorgde voor een jeugdig elan. Vanaf de aftrap werd de tegenstander uit Utrecht met veel inzet bestreden. Waar wij vorig week nog schreven dat de geschiedenis zich telkens herhaald, door keer op keer al vroeg in de wedstrijd op achterstand te komen, waren het dit keer onze rood-zwarten die al snel op voorsprong kwamen. Een door Roy Ouwerkerk strak genomen vrije trap vanaf de rechterzijkant bij de achterlijn (nadat Karim Bouhssina na een goede actie was gevloerd) leidde tot een scrimmage in de doelmond. Cedric Kapelle was uiteindelijk degene die de bal over de lijn werkte. Na deze opsteker bleef Quick de aanval zoeken. Door een fout in de verdediging van Rivierwijkers kon spits Vincent Caesar alleen op de doelman afgaan en beheerst scoren. Een voorsprong van 2-0 hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt.
Tegenvaller was dat Mohammed Bouhssina zich geblesseerd moest laten vervangen. Voor hem kwam Sabir Lemaalem in het veld. Bij zijn eerste balcontact (een kopbal) raakten hij en een tegenstander elkaar vol tegen het hoofd. Tot schrik van velen hielden beide spelers er een flink bloedende wond aan over en moesten zij zich laten vervangen. Sabir werd vervangen door Lars van Barneveld, die eerder deze dag gescoord had in Quick 2. Gelukkig was Sabir nog voor het einde van de wedstrijd terug, nadat een aantal hechtingen in zijn wenkbrauw waren aangebracht. Na dit ongelukkige incident raakte Quick de regie over de wedstrijd kwijt. De bezoekers kregen meer vat op het spel en werden ook gevaarlijk, wat nog voor rust tot een tegentreffer leidde. Door onvoldoende ingrijpen kon een geheel vrijstaande Rivierwijker fraai inkoppen. 2-1 was ook de ruststand.
Na de rust werd het voor het talrijke Quick-publiek regelmatig billenknijpen. Een bal op de paal en een paar ongelofelijk reflexen van Jasper van der Horst zorgden ervoor dat de bezoekers niet op gelijke hoogte konden komen. Aan de andere kant zorgde een goede actie van invaller Mitcell de Vos (weer terug van een blessure) voor gevaar vanaf de achterlijn, maar helaas was er geen medespeler om de bal in het doel te schuiven en oogstte Mohammed Sadik applaus toen hij na een goed individuele actie over schoot. Scheidsrechter Brouwer uit Hoofddorp had er zin in deze middag, want ook na 50 minuten liet hij nog steeds doorspelen. Ver in blessuretijd kreeg Riverwijkers nog een vrije trap op een gevaarlijk plaats, maar ook dit resulteerde niet in de (misschien wel verdiende) gelijkmaker. Na 55 minuten klonk uiteindelijk het laatste fluitsignaal en waren de eerste 3 punten binnen voor onze hoofdmacht, waarvan alle spelers tot het laatst voor iedere meter knokte. Dit leverde een verdiend applaus op van het publiek en blijde gezichten na afloop.

Opstelling AFC Quick 1890: Jasper van der Horst, Botan Almaghtar, Sander van Amstel, Burak Durmus Bakir, Cedric Kapelle, Michiel van Etten (Mohammed el Baooutie), Roy Ouwerkerk, Khalid Benali (Mitchell de Vos), Karim Bouhssina (Sabir Lemaalem, Lars van Barneveld), Vincent Caesar, Mohammed Sadik.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!