Mooie plaatjes en weer een doelpunt gestolen

Grebbeweg 81
3911AV
RHENEN
tel. 0317-612708

Zaterdag 9 oktober was het weer eens vroeg opstaan. De wedstrijd begon om 9:00, maar de tegenstander van vandaag was Candia ’66 uit Rhenen en dan ben je toch even onderweg. Dus toen we rond kwart voor 8 bij de honkbal verzamelden, lag er nog een sluier van mist over de velden van Quick. En bij aankomst naast Ouwehands Dierenpark was het nog steeds behoorlijk mistig. Gelukkig was er warme koffie in de kantine voor de meegereisde supporters/ouders, terwijl de jongens zich voorbereidden op de wedstrijd. Dat veld! Beetje klein, lijkt beetje op het veld van gisteravond bij Letland, zo klonk het. En ook de coach van de tegenstander had weinig enthousiaste geluiden van zijn team gehoord toen bekend werd welk veld ze zouden gaan spelen. De scheidsrechter van dienst liet zich daardoor niet van de wijs brengen en na zijn inspectie van de doelnetten kon de wedstrijd beginnen.

Misschien kwam het ook een beetje door het natte gras, maar het begin was weer rommelig. Toch kwam er niet al te veel gevaar van de kant van Candia en kreeg Niels al snel een kans om de score te openen na een snelle uitbraak. Even later kon Jort zijn hoofd tegen de bal krijgen, maar de bal verdween helaas naast de goal. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Candia en zo werd in de 15e minuut een corner van Hielke door aanvoerder Teun binnengekopt, 0-1. Niet veel later vindt Thom genoeg ruimte tussen de verdediging van Candia om op te stomen richting de goal, waar hij de keeper met een bekeken schot in de linkerhoek kansloos laat, 0-2. Met de zon rechtsachter de goal van Candia, valt het nog niet mee het spel goed te volgen, maar niet veel later wordt de snelheid van Niels weer goed gebruikt om uit te breken. En hoewel de verdediging er niet eenvoudig wordt uitgelopen, zijn ze toch niet opgewassen tegen deze uitbraak, die door Niels netjes wordt afgerond, waardoor al voor rust de 0-3 kan worden opgetekend. Er volgt wat meer hoog druk zetten van de tegenstander, waar bij een uitbraak duidelijk buitenspel wordt gevlagd door grensrechter Jur, maar dit door de scheidsrechter niet wordt opgemerkt. Het leidt niet tot een goal, maar in de laatste fase van de eerste helft moet keeper Tijn toch een paar keer handelend optreden.

De tweede helft is het vijandige doel wat makkelijker vanaf de bank te ontwaren, dus we hopen op minstens eenzelfde aantal goals. Helaas is het deze fase een beetje een flipperkast. Haastig wegwerken vanuit achterin leidt weer snel balverlies in en onze rood-zwarte brigade komt er nog maar weinig goed uit. Tom krijg toch nog een kans om zijn verjaardag met een doelpunt te bekronen, maar helaas gaat de bal naast. Adam haalt met een goede tackle nog een keer de angel uit een mogelijke tegenaanval, wat door de scheidsrechter wordt bestraft met een vrije trap en een vermaning. De wedstrijd sukkelt een beetje voort en het gevoel bekruipt, dat we de 2e helft wel over kunnen slaan. Maar onze jongens schotelen ons toch nog een dessert voor. Rond de 16 speelt Tom zichzelf vrij en schiet met zijn linker de 0-4 in de netten. En even later heeft hij oog voor Niels die de bal aanneemt en de eindstand bepaalt op 0-5. Toch? Met dat gevoel verlaten de jongens in ieder geval het veld en rijdt de karavaan terug naar Amersfoort. Maar tot onze verbazing zien we later die dag een 0-4 eindstand in voetbal.nl verschijnen. En dat is al de 2e keer, na een eerdere 2-6 bij DHSC, die als 2-5 de boeken inging, dat de jongens een goal wordt ontnomen. Eens kijken of het bezwaar in de wedstrijdzaken app leidt tot de verdiende correctie.