3 punten, strik erom, volgende wedstrijd

Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Deze zaterdag speelden we de uitwedstrijd bij de buren van Roda 46. Omdat het droog zou blijven, zijn we dit keer met de fiets gegaan. En dat was nog best fris, ook al was het half 10 toen we vanuit Quick vertrokken. Enigszins opgewarmd arriveerden we in Leusden, waar we ons konden voorbereiden op de wedstrijd. Dit laatste weekend van de herfstvakantie ontbrak keeper Tijn nog en ook Thom was er helaas niet bij. Daarnaast was Jasper afwezig door een blessure en bleek Niels niet fit genoeg om mee te doen, maar gelukkig was Tristan uit JO12-1, net als vorige week, wel weer beschikbaar om het doel te verdedigen.

Op veld 3 bleek de scheidsrechter het serieus aan te pakken. Na zijn warming-up en zijn gele scheidsrechtershirt te hebben aangetrokken, kregen we voor het eerst dit seizoen te maken met een spelerspas controle. Gelukkig was het wedstrijdformulier netjes op orde en waren alle spelerspassen voorzien van een pasfoto, dus we konden beginnen.

Het begin verliep redelijk soepel en toen Teun de bal halverwege de helft van Roda kon onderscheppen en Tom wist aan te spelen, legde deze de bal al snel in het net achter de keeper van Roda, 0-1. Een aantal corners volgden, waarbij niet al te veel gevaar werd gesticht, maar toch duurde het niet lang alvorens Matthijs Tom opnieuw met een pass vrijspeelde voor de goal, die wederom afdrukte en 0-2 op het scoreboard zette.

Arjen zag Tijn, die last had van zijn knie, wat moeilijk lopen en bracht Hielke in (de enige speler op de bank deze zaterdag). De verdediging kwam niet veel in gevaar. De backs Tobias en Joost wisten de meeste uitbraken van Roda in de kiem te smoren en ook Jaimy hield de boel achter goed op slot. Op het middenveld kwam Adam weinig in de problemen en was ook Cris in goeden doen. Maar het laatste deel van de eerste helft kenmerkte zich toch weer door veel onnodig balverlies, te weinig strakke passes en zaten de jongens er niet goed bovenop. Daardoor kreeg Roda toch de gelegenheid om er zo nu en dan uit te komen en af en toe wat gevaar te stichten.

Bij rust stond het nog 0-2 en in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Maar keeper Tristan stond goed te keepen en bij een grote kans voor Roda eindigde de bal op de paal, ook omdat Tobias weer goed stond te verdedigen. Vanaf de kant kregen we het gevoel dat Roda vandaag niet zou gaan scoren. Ook Adam was daarvan overtuigd, maar de scheidsrechter vond het nodig om een overtreding van hem nog te bestraffen met een gele kaart. Jort wist vanaf de linkerkant de ruimte te vinden om uit te breken en bood Tom de kans nog een hattrick te maken, maar helaas. Even later gaat Jort er weer vandoor op links en dit keer gaat hij zelf op de keeper af en gooit de wedstrijd op slot met de 0-3 in de verre hoek. Toch wordt dat niet de einduitslag. Een afvallende bal, wordt door Roda opgepakt rond de 16 meter en afgerond, 1-3. Er zijn nog wel wat verbeterpunten, waaronder de ingooi, die de scheidsrechter een aantal keer liet overdoen. Volgende week een vroege uitwedstrijd in Zeist, met hopelijk weer een complete, fitte selectie.