Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop was Renswoude 19-1 afgereisd naar het sportpark aan de Dorresteinsesteeg. Renswoude 19-1 is koploper in onze competitie met het alleszeggende doelsaldo van 27 voor en 4 tegen. Te verwachten was een tegenstander die goed verdedigd en makkelijk scoort. In de eerste helft speelden beide ploegen georganiseerd en had Quick 19-2 duidelijk meer balbezit. Dit leidde echter niet tot echte kansen met name omdat Renswoude compact verdedigde en op een goede manier druk zette op eigen helft. Na een kwartier was een onoplettendheid in de as aanleiding voor Renswoude om snel diep te spelen en een goede goal te maken. Met Milan voor de geblesseerde Otis kwam er wel meer afwisseling in het spel van Quik 19-2 waardoor er meer kansen kwamen. Renswoude wist echter goed het veld klein te houden en het lukte beide ploegen niet meer om te scoren. Het uitvallen van Huub met een knieblessure was wel een aderlating voor de 19-2 omdat juist Huub de wat statische verdediging van Renswoude had kunnen verrassen.

In de 2e helft met Pim naast Rik en Sam op het middenveld kwam er meer dynamiek in het spel van de 19-2. Er werd meer gevoetbald en minder vaak gekozen voor de lange bal. Renswoude leek hier iets meer moeite mee te hebben omdat Quick bij balbezit het veld breder hield. Door een ongelukkige eigen goal uit een corner werd Renswoude na een kwartier spelen in het zadel geholpen 0-2. De bezoekers parkeerden vervolgens de bus en wachtten rustig hun kans af voor een counter. Die kwam er ook waarbij behalve de 0-3 ook keeper Peer een gele kaart kreeg. De 19-2 liet het echter niet bij zitten en wist met goed positiespel en een man minder de 1-3 (Jur) te scoren. Inval keeper Merlijn kwam goed uit bij een volgende counter maar kreeg door een buiteling van de Renswoudse aanvaller een strafschop tegen. Uiteindelijk nog een gele kaart voor Sam waardoor we de wedstrijd met 10 man uit moesten spelen.

De 1-4 was een terechte maar iets geflatteerde uitslag. Het siert de 19-2 dat ze de aanval bleven zoeken en het niet op een saaie 0-0 lieten aankomen. Ondanks de korte voorbereiding na de lange winterstop werd er met veel inzet goed op balbezit gespeeld en zal eraan gewerkt moeten worden om vanuit balbezit meer te scoren.