Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Na de winterstop heeft de 19-2 moeite om de vorm terug te vinden. De goed verdedigende en slim aanvallende ploeg van voor de winter is niet meer herkenbaar op het veld. In de eerste helft hield Spakenburg de kaarten tegen de borst en kon Quick nog redelijk stand houden en de 1-1 ruststand leek nog om te zetten in een goed resultaat. Had de 19-2 vorige week nog wat pech met zwaar bestrafte overtredingen, deze week kwamen ze er in de 2e helft niet meer aan te pas. De ruimtes werden te groot en Spakenburg wist hier met snelle counters goed gebruik van te maken. Het spelen in wisselende samenstelling, inpassen van nieuwe spelers en afmeldingen maken het zeker niet makkelijker voor de spelers om de vorm terug te vinden. Daarbij opgeteld de corona nasleep en blessures tijdens de wedstrijd is het verklaarbaar en geen reden tot paniek.

Zeker omdat de ploeg ook bij een achterstand steeds beter ging voetballen. Juist in die periode werd beter de vrije man gevonden en over kortere lijnen gevoetbald. De foutjes in de opbouw werden door Spakenburg weliswaar afgestraft, het geeft zeker aanknopingspunten om mee aan de slag te gaan om de vorm terug te vinden. Er staan nog veel mooie wedstrijden op het programma in de 2e helft van de competitie.