3766AE
SOEST
tel. 035-6010110

AFC Quick verslaat Soest

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tegen de nummer 2, SO Soest op het programma. In een rommelige wedstrijd trokken de Quickers aan het langste eind.
Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-2.

Na de wedstrijd van 29 januari bij SML (3-3), hadden we weer eens 2 ongeplande vrije zaterdagen. De wedstrijden tegen G.V.V.V en D.T.S. werden om welbekende redenen uit het programma gehaald.
Op 5 februari kon er nog geoefend worden tegen JOGAFortius, afgelopen week waren diverse spelers wederom bereid in te vallen bij wel spelende teams. Grote klasse dat spelers dit telkens zonder morren doen!

Er staat voor de AFC Quick JO17-1 selectie een "Europese week" op het programma:
  •  19 februari uit naar Soest
  • 22 februari uit naar DTS Ede (19.00 uur)
  • 26 februari thuis tegen G.V.V.V (13 uur).

Eerst naar Soest dus. Wederom waren Berkay en Faysel van de partij, om de selectie aan te vullen. Soest stond 2e op de ranglijst, met 19 uit 9, Quick op een 6e plek met 10 uit 7. Voor beide teams stond alleen de eer op het spel, promotie en degradatie voor beide teams niet meer mogelijk. Bij drie overwinningen op rij zit er voor Quick nog een plek bij de top 5 in het verschiet.

Met een fikse wind schuin over het hoofdveld werd er ca 12.30 uur afgetrapt door Quick. De Amersfoorters waren de bovenliggende partij in de eerste fase, probeerde wel de voetballende oplossingen te zoeken. Dat leverde een reeks van corners en vrije trappen op rond de 16 van Soest, die weinig opleverden.
De grootste kans was voor Wasim op aangeven van Issam.
De Soester defensie nam geen enkel risico in de opbouw en speelde alle ballen direct lang, waardoor er een rommelig schouwspel ontstond. Veel strijd, beleving en goede wil van beide kanten, dat dan weer wel.
De Soesters raakten steeds meer geïrriteerd, over de  beslissingen van de referee. De scheidsrechter van dienst was er klaar mee en riep uiteindelijk de aanvoerder bij zich om het commentaar op elke beslissing maar achterwege te laten.
In de 35e minuut was het Quick dat scoorde. Emre lanceerde Kymani, die van eigen helft de verdediging eruit liep, het overzicht behield en Issam liet scoren.
De Soester assistent wapperde met zijn vlag (door de wind?), maar de scheidsrechter trapte er niet in: 0-1!
Direct daarna de kans voor Issam 1-op-1 met de keeper, maar de doelman redde knap.

In de rust werden alle drie de wissels ingebracht, zoals vantevoren besproken.

De tweede helft was het voetbal niet veel beter. Soest voerde de druk op, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Quick had, met de ruimte die Soest nu weggaf, veel meer kunnen doen. De oplossing werd vaak te vroeg gezocht in de diepte, waar een beter positie spel zeker tot meer kansen en doelpunten had geleid.
Tien minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Thijn stoomde het veld over en  hield nu wel het overzicht. Hij bediende Issam op randje 16. Die bedacht zich geen moment en ramde de bal langs de kansloze doelman.
Soest ging nog meer risico nemen en Quick kwam goed weg bij een kans voor de rechtsbuiten. De bal belandde via de paal in de handen van Luca.
Bij Soest vloeide het geloof op een resultaat weg, na een tweede helft van 50 minuten floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.
Voor het eerst dit seizoen de nul gehouden en met drie punten in de tas terug naar Quick.

Komende week nog twee wedstrijden in deze ronde, waarna op 12 maart de nieuwe voorjaarscompetitie gaat starten.