Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Het mooie van een kunstgrasveld is dat er bijna altijd gevoetbald kan worden. Zondagmiddag was dat minder fijn. Het veld bleef goed bespeelbaar, maar voor de spelers, de scheidsrechter met zijn assistenten en begeleiding was het zeer onaangenaam. Niet alleen bleef de regen de hele wedstrijd met bakken uit de hemel komen, er stond ook nog eens een harde wind. De toeschouwers die toch naar Dorrestein waren gekomen hadden het beter. Iedereen zat droog op de tribune.
De barre omstandigheden hadden ook nogal wat invloed op het spel dat op de mat werd gelegd. De gasten uit Abcoude waren daarbij met hun verzorgde combinatiespel duidelijk in het voordeel t.o.v. ons elftal dat, al dan niet gedwongen door de tegenstander, voor de lange bal koos. Jammer genoeg wisten de bezoekers al na 10 minuten op voorsprong te komen dankzij een prachtige kopbal van Dave Brouwers. Toen fc Abcoude een minuut of 10 later opnieuw scoorde, weer uit een kopbal, nu van Genaro Snijders, was wel duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Ook na de 0-2 bleef het spelbeeld ongewijzigd, maar gaf ons elftal niet veel weg en werd Jasper niet echt op de proef gesteld. De doelman van Abcoude moest vlak voor rust wel tot het uiterste gaan om twee afstandschoten van Burak onschadelijk te maken. Bij het tweede schot had hij daarbij hulp van de lat. Niels van den Bergh kon de terugspringende bal net niet meer beroeren, waardoor de thee werd opgezocht met een 0-2 stand.
Na rust kwam Karim Bouhssina in het veld voor Sinan Mahmutogullani en maakte Teun Schortinghuis als speler van onze JO19-1 zijn debuut in Quick 1. Door de omzettingen en wijziging van speelwijze kreeg Quick meer vat op het spel en ontstonden er kansen voor een aansluittreffer. Vincent Caesar, ook in deze wedstrijd een van de spitsen, liet als jeugdspeler zijn talent en klasse zien toen hij behendig door de verediging slalomde. Hij werd vlak voor het strafschopgebied onreglementair van de bal gezet, waardoor Burak een vrije trap kon nemen op een kansrijke plek. In de hoop op een treffer filmde zijn vader actie, maar helaas ging de bal naast. Ook Cedric Kapelle, deze wedstrijd centrumverdediger maar bij corners altijd mee naar voren, dacht te kunnen scoren. Jammer genoeg lukte dat niet. Namens de bezoekers lukte Jandro Halman dat niet ver voor het einde van de wedstrijd wel toen hij vrij mocht uithalen. Een verdiende overwinning voor de gemakkelijk combinerende bezoekers, die hierdoor opnieuw ongeslagen bleven en komende week de strijd aangaan met medekoploper Sporting'70.  Ook complimenten en waardering voor de uitstekende leidende heer Oughris, de assistent-scheidsrechters en niet te vergeten naar ons elftal, dat onder barre omstandigheden met veel jonge spelers, veel strijd heeft geleverd.

Opstelling AFC Quick 1890: Jasper van der Horst, Sem Kooistra (Thomas Baake), Burak Durmus Bakir, Sinan Mahmutogullari (Teun Schortinghuis), Cedric Kapelle, Tycho van der Werff, Michiel van Etten, Sander van Amstel, Khalid Benali, Niels van den Bergh (Karim Bouhssina, Vincent Caesar (Lars van Barneveld)