Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Sinds de winterstop is onze hoofdmacht aardig op dreef. Met aantrekkelijk spel zijn goede resultaten behaald. Soms werd gelijkgespeeld  omdat men niet doeltreffend genoeg was. Daar was vandaag geen sprake van. De bezoekers van PVC moesten toezien hoe onze elf door goede aanvallen voor rust al 6x het net wist vinden. Na rust werd gas teruggenomen en werd een aantal spelers rust gegund omdat aanstaande donderdagavond alweer een competitiewedstrijd tegen koploper Sporting'70 op het programma staat. De bezoekers wisten na rust 2x te scoren, Quick nog 1x waardoor een prachtige 7-2 overwinning werd behaald op de gasten uit Utrecht.

Het was Mitchell de Vos die de score opende. Hij werd de diepte ingestuurd en buiten het strafschopgebied bijna gevloerd door de doelman,. Mitchell bleef op de been en kon de bal in het lege doel schuiven. Na deze treffer was de ban gebroken. Khalid Benali, die al vanaf de jeugd bekend staat om zijn goede schot, schoot van buiten de zestien onberispelijk in. Quick bleef geconcentreerd de combinatie en ruimte zoeken. Dat leidde voor rust nog tot treffers van centrumspits Vincent Caesar (2x) en rechtervleugelverdediger Michiel van Etten (2x). Er werd in de eerste helft werkelijk niets weggegeven. Quickers die al meer dan 50 jaar bij onze club betrokken zijn konden zich niet heugen dat er ooit een wedstrijd was geweest met deze ruststand.
Na de pauze wisten de bezoekers als snel iets terug te doen. Een hoekschop werd door Jasper van der Horst weggestompd, maar belandde in de zestien voor de voeten van een vrijstaande speler, die netjes in de hoek schoot. Even leek PVC zich te hervinden en werd het een aantal keren gevaarlijk, maar onze verdediging en Jasper lieten zich niet van de wijs brengen. Toen Khalid Benali opnieuw zijn wapen gebruikte en van buiten het strafschopgebied hard inschoot was het een kwestie van uitspelen. Zoals aangegeven kregen een aantal spelers rust, waardoor selectiespelers (die in de competitie niet zoveel minuten maken) aan spelen toekwamen. Achtereenvolgens kwamen Nordin Galis, Sem Kooistra, Luuk Loohuizen en Coen Kisner in het veld. Al bij aanvang van de tweede helft was Botan Almoghtar de vervanger van Sinan Mahmutogullari. Ook in deze samenstelling hing een 8e treffer in de lucht. O.a. Mitchell de Vos had de treffer op zijn schoen, maar hij schoot niet langs de verkeerde kant van de paal. Coen Kisner, terug van een ernstige rugblessure, wist met aantal tegenstanders om zich heen zich toch door de verdediging te worstelen. Zijn schot miste echter kracht. PVC wist nog wel een keer te scoren. Het profiteerde van een onachtzaamheid in het centrum van de veredediging. Dit was echter alleen van belang voor de statistiek. Doordat beide elftallen op zeer sportieve wijze speelden had de goed leidende heer Sio uit Maarssen een gemakkelijke middag.