Opnieuw eindigt stadsderby in gelijkspel (2-2)

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Voor de tweede achtereenvolgende week speelde Quick een stadsderby en evenals vorige week eindigde de wedstrijd met een 2-2 stand. Alleen de tegenstander en het scoreverloop was dit keer anders. Een 1-0 achterstand werd voor rust omgebogen naar een 2-1 voorsprong, maar al vrij snel in de tweede helft wisten de paars-witten op gelijke hoogte te komen, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn. Ook dit keer kon je als Quicker het gevoel hebben dat er meer had ingezeten. Belangrijkste was echter dat ook op deze, wat kille, zondagmiddag ons jeugdige elftal aan klantenbinding had gedaan. Het is verheugend te zien dat steeds meer Quickers komen kijken omdat ze positieve berichten horen over de verrichtingen van ons eerste elftal en dat met eigen ogen willen zien. Hoewel natuurlijk niet alles goed gaat tijdens een wedstrijd stelden onze mannen ook tegen APWC het publiek niet teleur. Dat deden de bezoekers, met ook veel aanhangers op de tribune, met vele routiniers in de ploeg overigens ook niet.

Dat de bezoekers profiteerden van een verkeerde inschatting van een situatie op de achterlijn en hierdoor al snel in de eerste helft via Ramin Haydari een voorsprong namen, kwam als een verrassing. Een achterstand was de afgelopen 5 wedstrijden  niet meer voorgekomen voor onze rood-zwarten. Gelukkig duurde deze ook niet lang. Na een kwartier leverde Cedric Kapelle een perfecte voorzet af aan centrumspits Vincent Caesar die fraai inkopte. Vlak voor rust zagen de toeschouwers dat Mitchell de Vos aan de linkerkant met een schitterende passeerbeweging enkele verdedigers uitspeelde en  via de achterlijn de bal in de doelmond bracht waar Michiel van Etten de bal over de doellijn kon tikken. Een volkomen verdiende voorsprong.
Na de pauze kwamen Sinan Mahmutogullari en Karim Bouhssina in het veld voor respectievelijk Sabir Lemaalem en Khalid Benali. Al snel in de tweede helft profiteerden de geroutineerde bezoekers slim van het even moeten wennen aan de nieuwe samenstelling bij Quick. Het was opnieuw Ramin Haydari die scoorde. Gelukkig herpakte ons elftal zich, toonde het zich fitter dan de tegenstander en kreeg het gaandeweg de tweede helft hierdoor meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een mooi schot van Mitchell de Vos vanaf de linkerzijde belandde op de lat en Vincent Caesar had tot twee keer toe geen geluk bij een inzet. Beide keren kon de doelman van APWC redden. Lars van Barneveld kwam nog in het veld voor Karim Bouhssina, die na een knappe actie op de rechtervleugel opnieuw last kreeg van zijn hamstringblessure. Dit keer werd Lars echter geen matchwinner. Toen de goed leidende heer Verbij uit Ilpendam, al 35 jaar scheidsrechter en daarvoor vorige week onderscheiden met een gouden speld van de KNVB, de sporiteve wedstrijd beëindigde kon hij een 2-2 stand invoeren.

Door dit gelijke spel heeft Quick in de laatste 6 wedstrijden 12 punten behaald. Komende zondag naar koploper Sporting'70 in Utrecht. Dat wordt een nieuwe graadmeter voor onze selectie.