Geen punten in wedstrijd om des keizers baard (2-4)

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Vanmiddag stond voor beide elftallen alleen de eer op het spel op een zonovergoten Dorrestein. Van beide clubs waren de trouwe supporters aanwezig voor dit potje "om des keizers baard". Vanaf het begin leken de bezoekers net iets gretiger, waardoor zich al snel een hachelijk moment voordeed voor het doel van Quick. Dat had een waarschuwing moeten zijn, maar niet lang daarna lag de bal wel in het net en kwamen de bezoekers op 0-1. Intussen moest onze spits Vincent Caesar geblesseerd het veld verlaten na een overtreding tegen hem net buiten de zestien. Lars van Barneveld was zijn vervanger. De vrije trap plaatste Michiel van Etten precies in de handen van de doelman. Toch kwam Quick op gelijke hoogte. Lars van Barneveld schoot de bal onberispelijk in. Ouderkerk bleef het spelletje slim spelen met diepe ballen, iets waar onze rood-zwarten moeite mee hadden. Dit leidde tot de 1-2. Voor rust werd het ook nog 1-3 toen Jasper van der Horst goed zijn doel uitkwam, maar de bal aan de zijlijn in de voeten van een tegenstander plaatste, die geem moment aarzelde en de bal op fraaie wijze vanaf de zijlijn in het lege doel schoot. Vlak voor rust had Karim Bouhssina de achterstand kunnen verkleinen. Hij schoot echter van dichtbij naast het doel.
Evenals in de eerste helft had Quick na rust vaak balbezit, maar leidde dat maar sporadisch tot gevaar. De bezoekers daarentegen wisten bij tegenstoten telkens gevaarlijk te worden. Jasper redde een aantal keren fraai, maar moest zich toch nog een keer gewonnen geven. In de loop van de tweede helft werd volop gewisseld en kwamen Sinan Mahmutogullari, Sem Kooistra, Botan Almoghtar en Nordin Galis in het veld. Toen Lars van Barneveld met een fraai lob zijn tweede treffer van de middag aantekende was het de vraag of Quick in de resterende tijd nog iets meer zou kunnen bereiken. De wil was er wel, maar de inzetten waren niet gevaarlijk genoeg om de doelman van Ouderkerk in problemen te brengen. Toen de goed leidende heer De Jong uit Muiden deze sportieve wedstrijd affloot konden waren de bezoekers 3 punten rijker.
Zoals Kevin de Liefde na afloop teleurgesteld opmerkte: "Er werd niet scherp genoeg verdedigd, maar onze aanval had ook wel meer kunnen scoren."