Winst tegen in aantrekkelijke wedstrijd (3-2)

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Beide elftallen die zondagmiddag in actie kwamen op Dorrestein deden aan klantenbinding. AFC Quick 1890 was uiteindelijk de verdiende winnaar, waarbij wel gezegd moet worden dat tegenstander Joga Fortius veel beter speelt dan de stand op de ranglijst doet vermoeden.

Waar vorige week ondanks de vele kansen niet werd gescoord, leek dat vandaag al in de 1e minuut te gebeuren. De arbiter wees naar het midden, maar na consultatie van de assistent-scheidsrechter van de bezoekers, keurde hij de treffer af wegens buitenspel. Na een veelbelovend begin van Quick kregen de bezoekers in de loop van de eerste helft meer vat op het spel en ontpopte zich een aantrekkelijke wedstrijd. Overigens zonder veel doelkansen. Na een half uur spelen kreeg Fortius een vrije trap bijna op de achterlijn aan de linkerzijde van het strafschopgebied. Op de tribune werd opgemerkt dat er wel heel veel spelers in het witte tenue van de tegenstander vrijstonden in het strafschopgebied. De vrij trap werd goed genomen en door een van de vrijstaande spelers ingekopt. Een niet direct verwachte tegenvaller. Gelukkig wisten onze rood-zwarten nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Karim Bouhssina scoorde fraai.
Na de pauze kwam Mitchell de Vos in het veld voor de goed spelende Sinan Mahmutogullari, die in de eerste helft bestraft was met een gele kaart. Het spelbeeld was ongeveer gelijk aan dat van de eerste helft, waarbij Fortius, zonder veel gevaar te stichten, wat meer aan de bal was. De aanvallen van Quick waren wat gevaarlijker, maar de doelman van de bezoekers redde telkens goed. Dat deed hij ook op een inzet van dichtbij van Vincent Caesar. Voordat Vincent schoot werd hij echter vastgepakt door een verdediger. De uitstekend leidende heer Groot wachtte eerst af of Vincent zou scoren. Toen dat niet gebeurde wees hij gedecideerd naar de stip. Met nog een minuut of 10 te spelen mocht Khalid Benali aanleggen van elf meter. Khalid schoot feilloos in, waardoor deze zege binnen handbereik kwam. Bij de aftrap besloot een van de Fortiusspelers de bal vanaf de middenlijn op het doel te schieten. De opnieuw zeer overtuigend keepende Matthijs Blom liet zich niet verrassen en tikte de bal over de lat. Voor iedereen die Quick een warm hart toedraagt volgden spannende laatste minuten. Die spanning leek weg te vallen toen invaller Lars van Barneveld vanaf de rechterkant de doelman diagonaal wist te passeren, maar was helemaal terug toen de bezoekers konden profiteren van een slordige balhervatting. Verder dan 3-2 kwamen de bezoekers uit Amsterdam niet.
Na het verlossende eindsignaal vele blije gezichten op Dorrestein. Ons jonge elftal, vandaag zonder de zieke aanvoerder Sander van Amstel, toonde opnieuw dat het eigen verdienste is dat in de laatste 4 wedstrijden 10 punten zijn gehaald.