Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

AFC Quick JO17-1 is afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd tegen Hooglanderveen met 0-3 onderuit gegaan.
Op basis van de krachtsverhoudingen een onnodige nederlaag tegen de promovendus.
De wedstrijd tegen Hooglanderveen was de eerste wedstrijd in de 7e Divisie H, een poule van 6 teams, met ook SO Soest, CSV Zwolle, SDV Barneveld en VVOG Harderwijk.
De eerste klap is een daalder waard, dus starten met een overwinning in deze derby zou lekker zijn.

Faysel en Finnidi kwamen erbij vanuit de JO16-1, met al een wedstrijd tegen DOVO (4-2 winst) in de benen.
Ook wordt de selectie per direct aangevuld met Christiaan Ferwerda, die aansluit vanuit de 17-2.
De Quickers moesten het doen zonder Mo, Markus en Ralph, en (na 7 minuten wedstrijd) ook zonder captain Siam.
Een fikse aderlating, maar desondanks hadden we er zin in!

Quick had duidelijk het betere van het spel en probeerde door de stugge tegenstander heen te spelen. Een snelle wissel (Kymani voor Siam) leverde wat omzettingen op.

Het gevaar kwam name via Thijn, maar we kwamen niet tot echt uitgespeelde kansen.
De blauwgele brigade zette met lange ballen zo snel mogelijk de ijzersterke rechtsbuiten aan het werk, die voor veel dreiging zorgde. Luca wist de aanvaller echter van scoren af te houden.
Halverwege de eerste helft was het raak voor de gasten. Wederom de rechtsbuiten die de bal voorkreeg, waarna de andere aanvaller sneller was dan onze verdedigers en de 0-1 binnen prikte.
Quick herpakte zich en werd dreigender. Wasim kopte een heerlijke voorzet van Emre op de lat, een aantal malen wisten we in de 16 niet de ruimte te vinden voor een schot tussen de palen.
Tegen de verhouding in viel ook de 0-2. De bal werd simpel ingeleverd, bij de rechterspits, die de 16 in stormde. De tackle van Christiaan die volgde, was volgens de scheids niet correct, strafschop! Deze werd in de bovenhoek geplaatst door de nr 6 van Hooglanderveen.
Ruststand 0-2....

In de rust werd Emre vervangen door Mervan en wisselden Mo en Issam van plek. Een goede, positieve discussie in de kleedkamer moest ervoor zorgen dat we deze wedstrijd konden omkeren.
Meer druk op de gasten leverde meer mogelijkheden op, en het was wachten op de 2-1. Met Faysel voor Mo en Emre voor  nog een aanvaller erbij.
In de laatste 18 minuten werd er alles of niets gespeeld. Verdediger Berend werd vervangen door linksbuiten Finnidi, Mo verving Kymani en Emre kwam voor de geblesseerde Efe. Thijn werd spits.
Thijn (weer op de lat), Mo en Kymani alleen voor de keeper, enkele schietkansen en gevaar bij corners leidden niet tot de aansluitingstreffer.
Hooglanderveen kwam er steeds minder uit, de spaarzame aanvallen werden door Luca, Berend en Ryan onschadelijk gemaakt.
Kort voor tijd kregen we de 0-3 om de oren. Weer een lange peer naar voren, doorkoppen en de welbekende aanvaller van de gasten was er vandoor. In twee instanties wist hij de 0-3 binnen te frommelen.

Een onnodige nederlaag tegen deze tegenstander, die optimaal gebruik maakte van de mogelijkheden die ze kregen. Quick was helaas niet bij machte de achterstand om te buigen.  De spirit en beleving was in ieder geval weer beter dan de laatste wedstrijden, nu nog omzetten naar betere keuzes en oplossingen in het veld.
Volgende week wacht met de volgende promovendus, SDV Barneveld, een pittig potje. Aanvang 12.30 uur.