Bosstraat 137
3766AE
SOEST
tel. 035-6010110

De selectie van AFC Quick JO17-1 trad zaterdag op het late tijdstip van 16.15 uur aan bij SO Soest, op veld 3. Ondanks vele kansen over en weer bleef de brilstand staan: 0-0.

Na het pak slaag van afgelopen zaterdag tegen CSV uit Zwolle stond zaterdag de streekderby tegen Soest op het programma. De laatste overwinning van de Quickers was uit bij Soest, waar we met 0-2 wisten te winnen. Ook nu was het zaak te winnen, om aansluiting te maken bij de ploegen boven ons. Er degraderen 2 van de 6(!!) teams uit onze klasse, wat wel erg veel is.

Zonder Ralph, Thijn en Mo maar met Mo en Markus weer bij de selectie werd de warming-up gestart op het zompige trainingsveld, in de hagel- en natte sneeuwbuien.
Zoals verwacht startte Quick wat onzeker, maar kwam gaandeweg de eerste helft beter in het spel. Daar waar Soest telkens weer de lange bal speelde van achteruit, speelde Quick verzorgder voetbal. De spirit leek terug bij de roodzwarte brigade, het zelfvertrouwen nog niet helemaal.
Quick was de betere ploeg de eerste helft, maar Soest kreeg de betere kansen. De beide keepers speelden vandaag een prima wedstrijd en hielden hun doel schoon.

De tweede helft was wat meer voor de thuisploeg, Quick had het nu wat lastiger, tegen de wind in, maar bleef vechten en geloven in een goed resultaat.
Luca keepte sterk, aan de andere kant waren we nog steeds gevaarlijk en hadden met Kymani, Efe, Mo en Markus ook zomaar de winnende treffer kunnen scoren.
Soest kwam halverwege de tweede helft nog goed weg, doordat de scheidsrechter twee schandalige overtredingen niet op de juiste waarde schatte. Beide Quickers konden gelukkig verder spelen....

Al met al een terechte puntendeling, waarmee Quick niet zoveel opschiet. Komende zaterdag wacht wederom een pittig potje, bij de verrassende koploper Hooglanderveen.
Ook daar gaan we weer voor de winst, we geven de strijd niet op!