Zenuwslopend duel 13-1, afgekeurde goal zorgt voor minimale zege

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Na twee weken vakantie mochten de mannen weer een wedstrijd spelen. Thuis moest Quick het opnemen tegen koploper Hooglanderveen JO13-1. De uitwedstrijd hadden we eerder met 1-2 gewonnen maar door dat duel was het op voorhand duidelijk dat het geen makkelijke pot zou worden. Het was gezellig druk rond het hoofdveld en de zon zorgde voor een aangename ochtend. De gesprekken langs de lijn gingen o.a. over het feit dat dit duel gewonnen moest worden om nog kans te maken op het kampioenshap.

Helaas kon Hielke vandaag niet spelen omdat hij weer last heeft van zijn blessure. De rest van het team was gelukkig aanwezig en die zouden gaan zorgen voor een wedstrijd waar nog lang over kan worden nagepraat.

Na de aftrap zette Hooglanderveen direct druk op onze verdediging en dat resulteerde direct in een kans. Gelukkig kon keeper Tijn redding brengen. Een paar minuten later ging een schot van de gasten voorlangs. Daarna kwam Quick beter in de wedstrijd en was er in de 8e minuut een schot van Thom dat over ging. Vier minuten later schoot Matthijs de bal naast het doel van de tegenstander. Het spel golfde wat meer over en weer en na een kans voor Hooglanderveen schoot Joost de bal op de paal.

In de negentiende minuut was Hooglanderveen dichtbij een treffer maar het schot alleen voor de keeper ging over. De laatste minuten van de eerste helft liet de thuisploeg zich weer zien. Eerst gaf Thom een mooie pass op Niels die helaas niet kon scoren. Daarna schoot Niels naast na een mooie individuele actie en in blessuretijd kwam hij wederom in een kansrijke positie maar zijn schot werd gepakt door de keeper. De ruststand was 0-0 mede door goed verdedigend werk van Teun, Jaimy, Tobias, Joost en Jasper.

In de tweede helft mochten we al vroeg juichen. In de 35e minuut scoorde aanvaller Tijn na een prachtige actie de 1-0. Rechts in de zestien schoot hij de bal prima in de lange hoek. Drie minuten later kreeg Cris een kans om te schieten na een goede pass van Tom maar dat schot werd geblokt. Daarna zette Hooglanderveen aan en dat zorgde voor een paar gevaarlijke momenten maar onze keeper was niet te passeren. De druk bleef aanhouden maar tussendoor kreeg Quick ook kansen via Matthijs en Niels. Niels kwam links in het strafschopgebied alleen voor de keeper maar de doelman stopte het schot. De tijd tikte weg en door de magere voorsprong was een gelijkspel nog steeds mogelijk.

Diep in blessuretijd leek Hooglanderveen te scoren. Keeper Tijn liet de bal los en hierdoor konden de gasten scoren. Het ongeloof was te horen en te zien langs de lijn maar de scheidsrechter ging praten met de grensrechter. Die gaf aan dat de keeper de bal toch vast had en daarom werd deze treffer afgekeurd. Na bijna zes minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd.

De winst was binnen! Tegen Soest uit was er een vergelijkbare situatie met keeper Tijn en die treffer werd toen goedgekeurd. Deze keer werd het doelpunt afgekeurd en zat het mee. Door deze overwinning blijven we in de race om het kampioenschap.

Volgende week weer op jacht naar drie punten in Leusden tegen Roda 46.