Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Het was even wennen na 3 wedstrijden met heerlijk weer. Maar hoewel het een stuk frisser was op Dorrestein, was de zon toch goed aanwezig op deze zaterdag. Voor het eerst sinds lange tijd waren we weer eens compleet en dat leek het team goed te doen. Keeper Tijn weer in de goal, aanvoerder Teun weer onze rots in de branding achterin en Hielke die op het middenveld zich weer kon laten gelden. Fijn dat ze er weer bij waren. In het najaar hadden we al eens uit tegen dit team van Roda gespeeld en na de 2 overwinningen tegen Spakenburg en Hooglanderveen, was de valse start bij CJVV vergeten en gingen we voor 3 punten.

De eerste helft verliep voorspoedig. Er werd goed gecombineerd en de tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas. Na een minuut of 10 wist Jort de bal te veroveren aan de rechterkant van de 16 en de 1-0 op het scoreboard te zetten. Verdedigend kwamen we niet echt in gevaar en Tobias en Joost zaten er telkens goed tussen als Roda dacht aan een uitbraak langs de buitenkant. Ook Jaimy kon vandaag vooral vooruit voetballen. Toch werd er nog niet zoveel tussen de palen geschoten en speelden de jongens nog wat te compact in balbezit. Maar tegen het einde van de eerste helft kreeg Niels de bal aangespeeld en wist in de korte hoek de 2-0 te scoren. Zo werd de rust bereikt. Omdat het toch nog wel fris was werd door beide teams de kleedkamer opgezocht.

Wat daar is besproken is ons niet bekend, maar het werd een interessante tweede helft. Zo ongeveer direct na de aftrap wist Niels de bal te onderscheppen en lag de bal alweer in het net, 3-0. En even later speelde hij Tijn op linksbuiten aan, die versnelde, de verdediging liet staan en de 4-0 binnenschoot. En 2 minuten later was het wederom Niels en daarmee was het alweer 5-0. Bij Roda gingen de kopjes wat hangen en toen de keeper het zichzelf wat moeilijk maakte, was Niels er als de kippen bij, om er maar meteen 6-0 van te maken. Ook Jasper pikte even later zijn goaltje mee en zo werd het 7-0. Onder het publiek werd al gedacht aan dubbele cijfers, maar de snelheid waarmee de doelpunten elkaar opvolgden liep iets terug. Keeper Tijn had ondertussen spijt dat hij zich niet warmer had aangekleed.

Bij een corner, werd de defensie van Roda goed onder druk gezet door Tobias, waardoor ze ongelukkigerwijs de 8-0 in eigen doel kopten. Op het middenveld controleerden Adam en Matthijs met Thom, die al een aantal keren dicht bij de goal van Roda was verschenen. En toen de verdedigers van Roda wederom vergeefs probeerden hem van de bal te krijgen, haalde hij verwoestend uit en verdween de bal in de rechterkruising: 9-0. En de koek was nog niet op, want Cris zat er weer eens goed tussen bij het uitverdedigen van Roda. Hij leverde vervolgens de bal af bij Tom, die de eindstand bepaalde op 10-0.

Het was nooit spannend vandaag en de jongens hebben lekker aan het doelsaldo kunnen werken. Het was nog niet genoeg voor de eerste plaats in de poule, omdat ook Hooglanderveen flink uithaalde, maar op deze manier zien we de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet. Volgende week uit naar Soest en daarna lekker met het team naar FC Utrecht.