Koploper slaat diep in blessuretijd alsnog toe (2-1)

Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717091

Het scheelde heel weinig of onze hoofdmacht had ook in de uitwedstrijd tegen koploper Sporting'70 de ongeslagen reeks een vervolg gegeven. Op een moment dat je het eigenlijk niet meer verwachtte wist de thuisclub alsnog te scoren. Of daar in de 50e minuut van de tweede helft een buitenspelsituatie aan voorafging zal altijd een vraag blijven, die er verder niet toe doet. De teleurstelling was groot bij onze spelers en toeschouwers. Bij die van Sporting'70 was de vreugde en ontlading enorm. Beide ploegen waren op deze donderdagavond heel diep gegaan om een resultaat te boeken. Voor Quick zou het een bonuspunt zijn, voor de koploper was winst absoluut noodzakelijk om het gaatje met naaste belager te vergroten.
Alsof het een wedstrijd in LaLiga was werd om 21:00 uur afgetrapt op sportpark Voordorp. Direct na de aftrap door Quick lieten de gastheren zien wat ze van plan waren deze avond. Met veel energie werd geprobeerd ons elftal onder druk te zetten. Onze basiself. gesterkt door de goede resultaten van de afgelopen 7 wedstrijden, zette daar evenveel energie tegenover. Het was wel Sporting dat enkele kansen kreeg, maar dit leidde niet tot doelpunten. Een minuut of 5 voor rust wist Quick verrassend de score te openen. Mitchell de Vos speelde Karim Bouhssina uitstekend aan op de rechtervleugel. Karim liep het strafschopgebied binnen en wist de goalie van de thuisclub met een uitgekiend diagonaal schot te passeren. Jammer genoeg konden de Quickers niet lang genieten van de voorsprong. Al vrijwel direct wist Sporting'70 de gelijkmaker aan te tekenen. Een bal vanaf de linkerflank kwam voor de voeten van Everton dos Santos Si die van dichtbij het net liet bollen. Op slag van rust kreeg ons elftal een tegenvaller te verwerken toen aanjager Mitchell de Vos in een duel geblesseerd raakte aan zijn knie en zich moest laten vervangen. In de rust was het hierdoor onder de supporters de vraag hoe de tweede helft zich zou ontwikkelen.
De tweede helft wist Sporting'70 de elf van Quick continu onder druk te houden. Onze mannen, basisspelers en invuallers, streden als collectief op een hartverwarmende wijze. Ons centrale verdedigingsduo, gesteund door de vleugelverdedigers en middenvelders, kwam ondanks de grote druk van de thuisclub zelden in de problemen en als er wel gevaar ontstond was daar telkens onze uitblinkende doelman Jasper van der Horst. De klok tikte door en het was nog steeds 1-1. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd mocht Burak Bakir Durmus op een voor hem hele prettige plek buiten de zestien een vrije trap nemen. Alles was Quick was zag het al voor zich. Vlak voor tijd toeslaan bij de koploper. Het schot van Burak ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal naast. Hoe het vervolgens afliep hebben we bij de inleiding beschreven. Het was Luc van de Brink die de winnende treffer voor zijn rekening nam.
Ondanks de grote teleurstelling mag de selectie trots zijn. Voetbaltechnisch was het de tweede helft niet groots en veel minder dan de tegenstander, maar de bereidheid om op sportieve wijze tot het uiterste te gaan vergoedde veel.