Divisie 2 / Hoofdklasse Halve finales 2e divisie JO13

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Na het kampioenschap in onze hoofdklasse poule dat op 28 mei werd behaald, was het seizoen toch nog niet voorbij voor de JO13-1. Hoewel iedereen al druk bezig is met volgend seizoen en er doordeweeks bijbehorende selectietrainingen zijn, stond er nog een mogelijke promotie naar de Divisie op het spel. Deze week was er ook nog het AVK op dinsdag, en met de pijntjes en klachten die toen een groot deel van de selectie teisterden, kwam het missen van de finale op vrijdagavond eigenlijk wel goed uit.

Op een verder vrijwel verlaten sportcomplex, was het een heerlijk voetbalweertje en na de voorbespreking in het sponsorhome begonnen de jongens aan hun warming-up. Dit keer weer eens een KNVB-scheidsrechter, die dit seizoen schaars waren in de hoofdklasse. Voorafgaand was er kennelijk toch lichte spanning, want zowel trainer Arjen als ons hoofd jeugdopleidingen, Frank Corba, zochten nog snel even het toilet op voor de wedstrijd. Met een complete selectie, dus volle bank, begonnen we om 10:00 aan de wedstrijd.

En die begon stormachtig. Buitenboys zette vol druk en de achterhoede kreeg weinig tijd voor een rustige opbouw en zo leidde balverlies al bijna in de eerste minuut tot een tegengoal, 0-1. De jongens van Quick zochten het meer in de combinatie, maar de lange bal van Buitenboys richting hun snelle behendige spitsen bleek lastig te verdedigen. En zo stond het een paar minuten later, ondanks in eerste instantie een goede redding van keeper Tijn, alweer 0-2. De bal caramboleerde via de verdediging alsnog in de goal.

Gelukkig richtten de jongens zich op, hoewel Teun zich snel met een pijnlijke knie moest laten vervangen. Er werd aardig gecombineerd en het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Af en toe werden de buitenspelers Niels en Tijn bereikt, maar de verdedigers van Buitenboys waren ook behoorlijk snel, dus het leverde nog weinig dreiging op. Buitenboys blijft wel het betere spel hebben en een gevaarlijke corner gaat gelukkig net naast. Vervolgens nog enkele corners, maar gelukkig weet Tijn zijn goal leeg te houden. Meer doelpunten vallen er niet die eerste helft, dus met rust staat het nog steeds 0-2. Trainer Arjen ziet genoeg perspectief voor een succesvollere tweede helft, de aanpak om de snelle aanvallers te bespelen wordt besproken en met een paar aanpassingen wordt de 2e helft met vertrouwen gestart.

Vrij snel krijgen we een vrije trap op de rand van de 16 meter die door Hielke wordt genomen. Helaas geen probleem voor de keeper. De tegenstanders schuwen sowieso de duels niet trouwens. Er wordt regelmatig geduwd, maar de scheidsrechter heeft de wedstrijd goed onder controle en bestraft deze overtredingen zoals het hoort. Met een snelle uitbraak weet Tijn aan de rechterkant de achterlijn te halen en zijn voorzet wordt netjes door Niels binnengetikt, 1-2. De hoop op meer neemt toe, er is nog genoeg tijd voor een gelijkmaker. Even later krijgt Niels nog een kans, maar hij krijgt weinig ruimte. Later ook nog een kans voor Tom, maar het is nu wel erg druk in de 16 van Buitenboys. Ook Thom, die samen met Hielke en Matthijs steeds meer controle krijgt over het middenveld haalt nog een keer uit van afstand, maar de keeper staat er niet voor niets. Ondertussen heeft Arjen meer risico genomen en wordt er achterin 1 op 1 verdedigd door Jasper, Teun en Jaimy, terwijl Joost en Tobias even rust krijgen. Cris en Adam zijn nog ingevallen en Jort schuift door naar voren. Teun komt nog een keer naar voren voor een vrije trap, maar die heeft wel de snelheid, maar belandt niet tussen de palen.

Door deze aanvallende instelling ontstaat er ook meer ruimte voor de Buitenboys voor een uitbraak en die komen zo nog een keer vrij voor de goal. De spits lukt het toch om deze opgelegde kans naast te schieten en een volgende grote kans wordt evenmin tot goal gepromoveerd. Zo blijft de hoop in leven en dat blijkt als even later Niels in het strafschopgebied onreglementair wordt gehaakt. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. De supporters kunnen de spanning bijna niet meer aan en op het veld wordt bepaald wie de bal gaat nemen. Thom stelt zich op achter de bal, maar helaas weet de keeper zijn inzet te keren. Vervolgens stelt Buitenboys alles in het werk om Quick niet meer tot aanvallen te laten komen. En zo blijft het 1-2.

De jongens hebben zeker in de tweede helft gestreden voor wat ze waard waren, maar het lukte helaas niet om de snel opgelopen achterstand recht te trekken. Wel mogen ze met opgeheven hoofd het veld verlaten en hebben we genoten van het spel. Na de wedstrijd nemen we afscheid van trainer Arjen, die volgend seizoen een ander team gaat trainen. Het seizoen zit er nu echt op. Volgende week mogen we nog het kampioenschap komen vieren bij de slotdag en sluiten we af met een BBQ. Het was al met al een mooi jaar, waarin het team duidelijk gegroeid is. Op naar volgend seizoen.