Matige eerste helft tekenend voor het resultaat

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De 023-1 van Quick trapte afgelopen zaterdag af tegen de 023-1 van Nieuwland, dat vergelijkbare resultaten had geboekt. Een prima kans dus om voort te borduren op de winstpartij van vorige week.

Quick begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg gelijk in de eerste vijf minuten een grote mogelijkheid toen Lars de bal achter de verdediging kreeg, maar teveel tijd nodig had om tot een schot te komen. Dit moment schudde Nieuwland wakker, dat beter en beter in de wedstrijd kwam en ook een aantal keren gevaarlijk werd. Quick had daar geen antwoord op en moest voor het grootste deel verdedigen. Er werd goed werk geleverd door de verdediging om een aantal ballen niet te ver door te laten komen. Na een minuut of twintig werd de laatste linie toch gebroken en viel de op dat moment onvermijdelijke treffer voor Nieuwland. Quick stond ongeveer nog te reorganiseren van het tegendoelpunt toen de 0-2 viel. Deze vlugge tegentreffers betekende een flinke berg om te beklimmen voor Quick, maar ook nog voldoende tijd om dit te bewerkstelligen. Het initiatief bleef echter nog langer in handen van de bezoekers en Quick kon er weinig tegenover stellen. De roodzwarten incasseerde voor rust nog een derde tegentreffer, wat een bijna onoverbrugbare achterstand inhield.

In de rust werd er drie keer gewisseld in de hoop dat de verse benen een aanstootgever zouden zijn voor een ommekeer in de wedstrijd. Hoewel er in het begin minder kansen toegelaten werden, werden er van eigen kant niet veel kansen bij gecreëerd. Tekenend voor de tweede helft was het matige veldspel van beide kanten, waar er weinig over de grond werd gespeeld en er vanuit de keeper of verdediging veel lange ballen over en weer gingen. Een kwartier na de rust viel wel de 1-3 toen een vergelijkbaar scenario als vorige week zich voordeed. De keeper kreeg een bal te verwerken en wilde dit rustig doen. Zijn aanname was hierbij erg matig en de bal schoot hierbij ver voor hem uit. Ditmaal was het invaller Mo die het duel opzocht en via de kluts de bal vrij kreeg en in het doel kon lopen. Jasper moest iets later aan de bak toen er een Nieuwland-aanvaller in alle vrijheid was doorgebroken en een gouden kans kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jasper maakte zich op het goede moment groot en stopte een honderd procent doelpunt met zijn been. Aan de andere kant kwam Jessy na wat fijn voetenwerk tot een schot. Zijn schot miste echter richting om het de keeper echt lastig te maken. De pit leek op dat moment toch echt wel uit de wedstrijd te zijn gevloeid en er volgde slechts nog één mogelijkheid voor een doelpunt voor Quick. Er werd een hoge bal gespeeld richting de rechterkant van de zestien waar opgestoomde rechtsachter Rixt zich had gemeld en het kopduel aanging. hij won zijn duel maar kon de bal te weinig sturen om deze klaar te leggen voor een ploeggenoot.

Ondanks dat de uitslag niet helemaal toont, wist iedereen wel dat het beter kon en moest. Er was echt een resultaat te halen tegen Nieuwland. Er werd te weinig als team gespeeld en te weinig concrete kansen gecreëerd. Quick heeft deze week om zich voor te bereiden op de derby met de 023-1 van CJVV. Op sportpark Vermeerkwartier zal het op zaterdag 15 oktober om 12:30 erg aan de bak moeten om een resultaat te halen.