Noordweg-Noord 150
3704JG
ZEIST
tel. 030-6960737

De O23-1 trad afgelopen zaterdag aan tegen de O23-1 van Saestum, een ploeg die op dat moment 3 punten meer had. De afgelopen weken hebben echter bewezen dat de onderlinge uitslagen lang niet alles zeggen.

Met het vertrouwen dat een goed resultaat zeker op de menukaart stond, werd er om 12:15 uur in bewolkt Zeist afgetrapt. Al vlug bleek dat de thuisploeg beter uit de startblokken was gekomen en drong vrijwel gelijk aan op een openingstreffer. Na een minuut of tien viel deze treffer ook. Weer een vroege achterstand voor Quick. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd kwam Quick hierna niet beter in de wedstrijd en had Saestum nog wel vijf kansen om de voorsprong te vergroten voordat Quick zich rond minuut twintig voor de eerste keer echt aan de andere kant meldde. Hier werd een extreem hoge bal slecht ingeschat door een verdediger van Saestum. De bal kwam direct uit de lucht op zijn arm terecht binnen de zestien wat een penalty voor Quick betekende. Uit het niets ineens de gouden kans om op gelijke hoogte en daarmee in de wedstrijd te komen. De eerst penalty van het seizoen wekte natuurlijk ook de vraag op: "Wie gaat hem nemen?" Het antwoord op die vraag was Siam, die niet lang nadacht en de bal opeiste, vervolgens onberispelijk binnenschoot en daarmee de stand gelijk trok. Zelfs deze gelijkmaker was niet voldoende om Quick echt wakker te schudden en het spelbeeld bleef tot aan de rust hetzelfde als dat het voor de gelijkmaker was, vrijwel alles op de helft van Quick.

Trainer Roger wisselde in de rust tweemaal en bracht daarmee Mo en Jur, die samen gelijk impact hadden. Na een paar minuten in de tweede helft won Jur de bal op het middenveld en stak hij Mo weg die één op één met de keeper kwam. Helaas sprong de bal net te ver van zijn voet waardoor hij niet tot een schot kon komen. Quick kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan Saestum. Het was voor de eerste twintig minuten Quick dat de duels won, de kansen creëerde en aandrong op een voorsprong. De beloning volgde uiteindelijk. Jessy kreeg rond twintig meter afstand in de as van het veld de bal aangespeeld en maakte zich uitstekend vrij van zijn tegenstander richting zijn favoriete linker. Het schot dat volgde kon de keeper alleen maar horen. Een fantastische knal die via de onderkant lat in het net verdween en de voorsprong voor Quick betekende. Met deze voorsprong werd het initiatief helaas snel weer uit handen gegeven en drong Saestum weer aan. De Quick-verdediging, die gedurende de wedstrijd voldoende te doen had en daar goed mee omging, werd in korte tijd twee keer gepasseerd wat de stand op 3-2 bracht. Een slotoffensief van Quick volgde nog, waar alles op de aanval werd gespeeld, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Toen het laatste fluitsignaal klonk stond Quick (wat ongelukkig) met lege handen. In de kleedkamer werd er vooral positief gekeken naar de wedstrijd. Quick toonde op momenten goed spel en de spelers zien als team een stijgende lijn ontstaan, waar iedereen steeds beter op elkaar ingespeeld raakt.
Jessy werd op voetbal.nl verkozen tot man van de wedstrijd voor zijn inzet op het middenveld en natuurlijk zijn schitterende doelpunt dat meedoet voor doelpunt van het jaar.

Zaterdag a.s. (1 oktober) trapt de O23-1 thuis om 16:00 uur af tegen Driebergen. Komt dat allen zien!