Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase A-cat) J

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Op een regenachtige zaterdag waren onze mannen klaar voor de strijd om de koppositie tegen Hooglanderveen op sportpark Dorrestein. Coach Ismail had de jongens voorbereid op een zware wedstrijd want hij wist dat Hooglanderveen een maatje groter was dan de ploegen waartegen tot nu toe was gespeeld. Maar waar vorig seizoen wel 2 keer van was gewonnen. Hielke was helaas afwezig en vanwege blessures moesten ook Niels en Cris afhaken, maar gelukkig waren Bruno en Mikkel bereid na hun eigen wedstrijd in te vallen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de tegenstander niet was gekomen om zich in te graven voor het eigen strafschopgebied. Onze defensie onder leiding van keeper Tijn werd meteen op de proef gesteld en zowel Tobias als Teun moesten met het hoofd een bal uit de doelmond werken. Maar de aanvallen bleven komen en helaas kon Joost net niet meer verhinderen dat al in de 6e minuut de 0-1 viel.

Nu was het de beurt aan Quick. Door de constante druk van de tegenstander kon alleen via snelle uitvallen via de buitenspelers Tijn en Jasper ruimte worden gevonden. Dat lukte bijna, maar helaas werd een mooie dieptepass van Teun als buitenspel beoordeeld. Daarna was het juist aan de andere kant een snelle uitbraak over links die een 2e goal voor Hooglanderveen opleverde. Quick zetten de schouders er nog maar eens onder en gooide alle energie erin, ondanks de druilerige regen. Het leidde tot een geblokt schot uit de 2e lijn van Maarten. Maar snel daarna sloeg Hooglanderveen weer toe via een mooi schot in de korte hoek, 0-3. Vervolgens kwam Quick wel steeds meer onder de druk uit en ging beter voetballen. Een mooie rush van Jasper werd met de voet gered door de uitstekende keeper van Hooglanderveen, een aanval via Tijn, na een mooie buitenkant voet pass van Matthijs, werd door een speler van de lijn gehaald en een schot van Thom werd ook goed door de keeper verwerkt. En dus kwam de rust met 0-3. Die was ook nodig voor grensrechter Ingmar, die de snelle spitsen van Hooglanderveen nauwelijks kon bijhouden.

Vol goede moed na de peptalk van Ismail kwamen de mannen het veld weer op voor de 2e helft met Adam in de ploeg voor Jaimy. Al snel speelde Jasper met een prachtige voetbeweging over het hoofd van zijn back zichzelf vrij maar het leidde niet tot een goal. Aan de andere kant gebeurde dat wel en de 0-4 was het definitieve breekpunt in de wedstrijd. Natuurlijk waren er nog een mooie actie langs de lijn van Tijn, een paar prachtige reddingen van keeper Tijn, een afstandsschot van Teun en verse krachten in de vorm van de goed invallende Mikkel en Bruno voor Tobias en Maarten maar ondertussen scoorde Hooglanderveen er lustig op los en snakten de vele toeschouwers langs de kant steeds meer naar het einde, net als onze helden op het veld. Tot overmaat van ramp raakte Matthijs bij een verdedigende actie ook nog geblesseerd aan zijn knie en kon Jaimy terug het veld in. De score liep steeds meer op en het was aan een redding op de doellijn van Mikkel en een paar knappe saves van Tijn te danken dat de teller bleef steken op 0-9.

Een zeer leerzame wedstrijd dus met een tegenstander die fysiek, in de duels en tactisch beter was. Gelukkig wacht volgende week Roda alweer en kunnen onze mannen de lessen van deze wedstrijd en de komende trainingen daar in de praktijk brengen!