Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De derby tussen onze rood-zwarten en Roda'46 was meeslepend en tot de laatste minuut spannend. Een ongelukkige actie in die laatste minuut van de blessuretijd overschaduwde alles op zondagmiddag. In een poging de bal te bemachtigen, terwijl er al gefloten was voor buitenspel, brak doelman Rick Schoonderbeek van Roda'46 zijn scheenbeen. De doelman werd op het veld behandeld door ambulancepersoneel, wat voor naasten, medespelers en staf van de bezoekers emotioneel was. In het ziekenhuis bleek er sprake te zijn van een dubbele beenbreuk en is Rick zondagavond geopereerd. Met een flinke pin in zijn been mag hij vandaag waarschijnlijk naar huis. Wij wensen hem heel veel sterkte en beterschap.

De middag was mooi begonnen met een voorwedstrijd tussen de JO10-1 van beide clubs op het hoofdveld. Deze kinderen maakten er een leuke wedstrijd van. Uiteindelijk won de kinderen van Quick, die daarna 'team van de week' waren, met 5-3. Bij opkomst van beide eerste elftallen liepen de pupillen met hun spelers het veld op.
Op de website van Roda'46 werd in de voorbeschouwing aangegeven dat de stand op in de competitie nooit leidend is in deze derby. Dat was ook deze wedstrijd het geval. Waar onze elf achtereenvolgens verloor van Voorschoten en Amsvorde, waren de Leusdenaren in de meeste wedstrijden nogal trefzeker met een gemiddelde van vier per wedstrijd. Op Dorrestein toonden de bezoekers echter geen moment hun schotkracht. Mede door de goede veldbezetting en enorme inzet van onze spelers wisten de bezoekers niet gevaarlijk te worden. Aan Quick-zijde was het al snel in de eerste helft uitvallen van routinier Ferdi Kocoz een forse tegenvaller. Michiel van Etten verhuisde hierdoor naar het centrum van de verdediging en Dirk Wijers kwam in het veld als rechterverdediger. Een 0-0 ruststand was volledig in overreenstemming met het spelbeeld.
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De vraag was of Quick in staat zou zijn met dezelfde inzet te blijven spelen als voor rust. In de loop van de tweede helft bleek dat het met de fitheid van onze selectie wel goed zit. Men was feller dan de tegenstander en er werden duels gewonnen. Sterker nog, de rappe Karim Bouhssina had na goede acties op de linkervleugel twee keer de mogelijheid om de score te opnenen. Gezien de verhouding in het veld was dit niet eens onverdiend geweest. Dit gebeurde niet, waardoor de heer Wienholds na het ongelukkige voorval met Rick Schoonderbeek, affloot met dezelfde stand als bij aanvang.