Wethouder Koolhaasweg 4
1191EB
OUDERKERK AAN DE AMSTEL
tel. 020-4963502

Ons eerste elftal heeft zondag geen punten mee kunnen nemen uit een kletsnat Ouderkerk a/d/ Amstel hoewel dat zeker mogelijk was geweest. De thuisclub moest tot op heden alleen de meerdere erkennen in FC Abcoude, de koploper zonder puntverlies, maar won alle overige wedstrijden. Het verschil in punten en positie op de ranglijst was niet af te zien aan het spelbeeld. In meerdere delen van de wedstrijd speelde onze elf verzorgd voetbal en wist het de tegenstander ver van het doel te houden. In de eerste twintig minuten werden daarnaast wat speldenprikken uitgedeeld door o.a. Karim Bouhssina en Thomas Baake. Tegenvaller was overigens het, vanwege een hamstringblessure, ontbreken van centrumspits Vincent Caesar.
Geheel tegen de verhouding in kwam Ouderkerk na een minuut of 25 op voorsprong. Tot dan was de thuisclub nog niet gevaarlijk geweest, maar op een actie van de behendige rechtsachter Pepijn de Koning hadden onze roodzwarten geen antwoord. Dat het voor de rust ook nog 2-0 werd was een fikse tegenvaller. Een kopbal van Karim vlak voor de pauze had de aansluittreffer kunnen zijn, maar de doelman redde.
In de eerste periode van de tweede helft had Ouderkerk een overwicht en mocht het een wonder heten dat er niet werd gescoord. Dit was te danken aan goed keepers werk van Niels Hannessen, in het doelgebied af en toe geholpen door medespelers. Eén keer werd Niels toch gepasseerd, maar de vrijstaande Ouderkerkspeler bleek buitenspel te staan.
In het tweede deel van de tweede helft bracht onze technische staf Khalid Benali, Roan de Graaf en Rixt Wisse in als verse krachten voor Sinan Mahmutogullari, Thomas Baake en Sabir Lemaalem. Het bracht een ommekeer. Energiek spelend werden er door Quick nogal wat kansen gecreëerd. Evenals tegen Voorschoten en Roda'46 werden die niet benut, totdat Cedric Kapelle op schitternde wijze met een kopbal de doelman passeerde. De heer Haripersad wees naar het midden, het scorebord stond al op 2-1, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd de treffer alsnog geannuleerd. In de resterende tijd bleef Quick het proberen, maar de stand bleef ongewijzigd waardoor de punten in Ouderkerk bleven en onze spelers, technische staf en supporters teleurgesteld naar Amersfoort terugkeerden.