Geweldige comeback - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Geweldige comeback

Geweldige comeback

Buitenboys sc. JO15-1

2 - 3

AFC Quick 1890 JO15-1

Competitie

Divisie 6 B

Datum

19 november 2022 12:30

Scheidsrechter

M.M. Gabr el Deweik

Accommodatie

Sportpark Polderkwartier
Daniel Stalpaertstraat 1
1333NA
ALMERE
tel. 036-5400956

Het is een koude zaterdag en de jongens van Quick moeten tegen de nummer 2 van de competitie, Buitenboys. Quick gelooft erin dat er wat te halen valt. Bij Buitenboys denken ze er wel anders over en denken ze dat dit makkelijke drie punten zijn voor hun. De wedstrijd begint met handjes geven zoals bij de Champions League en dan gaan we echt beginnen. 

Buitenboys zet volop druk en maakt het Quick lastig door één op één te staan. Quick maakt gelijk een fout en Buitenboys straft af. 1-0 voor de thuisploeg. Quick zit er niet goed in en de snelle aanvallers van Buitenboys krijgen weer een kans uit een corner. 2-0, kom op Quick! Buitenboys komt alweer, maar nu Aaron met de redding. Rebound.... open goal, maar op de lat! Daar komt Quick goed weg!

Buitenboys krijgt een corner en Aaron heeft klemvast, dat scheelde ook niet veel. Quick nu met de aanval, maar de keeper stopt hem. Quick komt nog een keer door en de bal komt bij Tijn. Hij draait snel en van buiten de 16 schiet hij. Ja, 2-1! Quick zit weer in de wedstrijd, nu rust en met één goal verschil de kleedkamer in.

En de tweede helft is van start. Quick komt niet uit de kleedkamer met dezelfde elf waar ze de wedstrijd mee begonnen. Joep is er ingekomen voor Sjef en Pepijn is er ingekomen voor Bobbie. 2-1 is de stand van zaken. Quick heeft nog wel wat werk te doen dus. De scheids fluit en we zijn begonnen. Quick is met een sterk gevoel de kleedkamer uitgekomen en speelt overtuigender dan in de eerste helft. Buitenboys heeft een paar kansjes en komt steeds dichterbij de goal. Quick verliest de controle een beetje en Buitenboys met een grote kans, maar dat pakt gelukkig goed uit.

Dan komt Quick. Fabian speelt een lange naar Tijn, die hem oppikt op de middellijn en de bal verplaatst. Moad heeft de bal, maakt de actie van buiten naar binnen en krijgt de bal met een heerlijk stiftje bijTijn. Tijn schiet de bal via de vingertoppen van de keeper erin. 2-2! Quick gelooft er volop in en wilt hier met drie punten weggaan. Buitenboys heeft een beetje het vertrouwen verloren en Quick komt steeds iets dichterbij de goal van buitenboys.

Dan komt weer een lange bal op Tijn. Tijn houdt de bal goed vast en legt hem klaar voor Jack, die hem prachtig over de keeper in de linkerbovenhoek schiet. Quick staat 3-2 voor! De laatste twee minuten zijn ingegaan en Buitenboys moet nu echt alles op alles zetten. Een corner in de laatste minuut voor Buitenboys, maar de nemer heeft een beetje last van de cornervlag en die wordt zomaar weggegooid. De corner wordt genomen en oohh wat een prutscorner, hij trapt hem zelf over de achterlijn. Laatste doeltrap van de dag en dan is het einde van de wedstrijd. 

De scheids fluit af en Quick heeft hier in Almere gewonnen en neemt de drie punten mee naar Amersfoort! Nu door naar Hercules! 

Koen en Belal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!