Goed spel levert helaas geen punten op - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Goed spel levert helaas geen punten op

Goed spel levert helaas geen punten op

Hooglanderveen JO14-1

1 - 0

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (2e fase A-cat) F

Datum

9 november 2022 19:00

Scheidsrechter

L. Lammers

Accommodatie

Sportpark Willem Tomassen
Willem Tomassenlaan 10
3829BX
HOOGLANDERVEEN
tel. 033-2571918

Woensdagavond 9 november staat de inhaalwedstrijd uit bij Hooglanderveen op het programma. Na de dinsdagavond trainingswedstrijd tegen de JO15-1 een druk programma deze week. Helaas was Teun nog ziek en er dus niet bij, Kris werkte aan zijn herstel bij de fysio en Jaimy niet inzetbaar, maar wel aanwezig om te supporteren. Mikkel en Mees uit de JO14-2 waren gelukkig beschikbaar om in te vallen. Na de thuiswedstrijd in de bekercompetitie hadden de jongens wat goed te maken tegen deze bekende tegenstander.

Bij aankomst in Hooglanderveen was het nog erg druk op het veld en tussen de trainende jeugd maakt het team zich klaar voor de wedstrijd. Het begon al wat te miezeren en de meegereisde supporters gingen nog snel even de paraplu uit de auto halen.

Iets na 7 starten we aan de wedstrijd met Matthijs op de positie van Teun centraal achterin samen met Joost en met Tobias en Adam op de flanken. De jongens zitten er goed bovenop en op het middenveld maken Jort, Thom en Maarten de nodige meters en veroveren veel ballen. Met de snelheid van Jasper, Niels en Tijn voorin komen er al snel mogelijkheden als Jasper de achterlijn haalt. De keeper van Hooglanderveen staat ver voor zijn goal, dus de zijkanten moeten worden benut om gevaar te stichten. Ballen te veel in het midden zijn een makkelijke prooi voor hem. Niels krijgt even later een kans en Jasper zet voor, maar Tijn weet helaas net niet de bal achter de keeper te werken. Halverwege de eerste helft de eerste corner voor Hooglanderveen, die al wel een aantal keer via hun snelle rechtsbuiten de achterlijn haalden, maar de verdediging staat goed. Adam laat zich vervangen door Hielke en we zien wederom een aantal kansrijke uitbraken, maar helaas geen uitgespeelde kansen. Het is nog steeds 0-0 als de rust wordt bereikt. We hebben goed voetbal gezien en nu is het zaak om het overwicht in doelpunten uit te drukken.

Met vertrouwen starten we aan de tweede helft, waarin Mees Tobias achterin vervangt. Een gevaarlijke corner wordt door keeper Tijn weggewerkt en leidt tot een 2e corner. Ook een goede kans voor Niels, maar ook in de herkansing redt de Hooglanderveense keeper goed. Mikkel is ondertussen ook in het veld gekomen en haalt met inzet op links de achterlijn, maar zijn voorzet bereikt helaas geen medespeler. Ook Tijn haalt aan de andere kant weer de achterlijn, maar schiet op de paal. Aan de andere kant ook een kans en het golft wat meer op en neer nu. Matthijs vuurt van grote afstand, maar de bal gaat net over. En dan gaat het helaas toch mis aan de andere kant. De verdediging is net te laat en via links middendoor weet Hooglanderveen toch te scoren. Er is nog niets verloren en een vrije trap van net buiten de 16 tikt Adam naar links en de bal wordt door Matthijs hard in de rechterhoek getrapt. Maar de keeper staat op de goede plek en bokst de bal weg. Het begint nu ook te plenzen, dus de meegebrachte paraplu’s komen nu goed van pas. Vanuit buitenspel weet Hooglanderveen nog te scoren, maar resoluut blijft grensrechter Ben de vlag in de lucht houden. De scheidsrechter keurt de goal terecht af. Op het laatst laat Ismail de jongens nog meer druk zetten. Hooglanderveen krijgt uit de counter nog een aantal kansen, maar heeft het vizier niet op scherp staan. Het blijft 1-0. Teleurgesteld, omdat er meer in zat stappen de jongens van het veld. De weer in groten getale meegereisde supporters trakteren hen op een welverdiend applaus. We hebben een goede wedstrijd gezien en als de jongens op deze voet doorgaan, zullen er nog veel punten worden verzameld. Zaterdag alweer een volgende gelegenheid als we op bezoek gaan bij Spakenburg.

Koert

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!