Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Op een prachtige zaterdagochtend in november mogen onze helden naar het altijd gevreesde Spakenburg voor een wedstrijd tegen de “blauwen”. Na de zware midweekse wedstrijd tegen koploper Hooglanderveen, die helaas met 1-0 werd verloren, was het weer tijd voor een goed resultaat. De zon schijnt volop en het veld ligt er prachtig bij. Helaas is Teun nog altijd ziek en Jaimy geblesseerd. Dat betekent dat naast keeper Tijn Hielke de positie centraal achterin overneemt met Joost en Adam naast zich, opkomende vleugelbacks Matthijs en Jasper, een middenveld van Thom, Jort en Maarten en voorin Niels en Tijn. Op de bank naast coaches Ismail en Albert nog de niet volledig inzetbare Cris, Tobias en Willem uit de JO14-2. Onze mannen starten goed en zetten Spakenburg meteen onder druk. De eerste actie is voor Tijn, maar die staat buitenspel. Dat zou nog vaak gebeuren met onze aanvallers…. Uit een uitbraak van de blauwen staat uit het niets ineens een speler voor keeper Tijn maar die redt soeverein. Quick trekt weer ten aanval en na een mooie actie van Thom schiet Niels net naast. En toen werd het even onvriendelijk. Een tackle van Adam blesseert een speler van Spakenburg en Adam moet 5 minuten naar de kant. Vervolgens geeft de scheids ook coach Ismail een reprimande en krijgen de meegereisde supporters te horen van de bank van Spakenburg dat ze lapzwansen zijn. Dat woord moet aan sommigen even worden uitgelegd en dan kan het spel weer door..😜 Quick blijft het beste van het spel houden en Jasper scoort mooi maar helaas wederom in buitenspelpositie. Ook de tegenstander krijgt een grote kans maar keeper Tijn maakt zich goed breed en daardoor schiet de spits naast. Niet ver voor de rust maakt Thom de bal vrij op het middenveld, geeft een prachtige steekbal op Tijn, die met een sleep de keeper en een verdediger het bos in stuurt en knap afrondt, 0-1. Willem komt in de ploeg voor Hielke en vlak daarna is het rust.

Na een peptalk van Ismail en Albert komen de mannen met nieuwe energie aan het begin van de 2e helft en zetten Spakenburg onder druk. Tijn komt meteen alleen voor de keeper, maar die redt en verwerkt zijn schot tot corner. Het spel speelt zich voornamelijk op hun helft af en Quick krijgt kansen door goed kappen en draaien van middenvelders Jort, Thom en Maarten maar benut die niet. Ook Tijn onderscheidt zich door in de volle loop een bal met zijn hak aan te nemen. Het levert helaas niets op. Tobias komt in de ploeg voor Adam. En dan ineens weer een uitval van Spakenburg. De spits wordt diep gestuurd maar staat buitenspel. Tenminste, dat vindt onze grensrechter Robin. De scheids denkt er helaas anders over en keurt de goal toch goed, 1-1. Het spel blijft daarna op en neer gaan. Quick valt aan maar de uitvallen van de grote spitsen van Spakenburg zijn ook gevaarlijk. Cris komt in de ploeg voor Maarten om nog meer druk te ontwikkelen. En dan komt het moment van Niels. Hij krijgt de bal op de rand van de 16 meter en haalt, bijna uit stand, verwoestend uit. Als een komeet vliegt de bal de kruising in, 1-2. Wat een goal!!!! Het spelbeeld blijft daarna hetzelfde. Quick vaak in de aanval en gevaarlijke uitvallen van Spakenburg. Keeper Tijn redt Quick een paar keer uitstekend en ook Matthijs onderscheidt zich door vol voor een schot te duiken en daarmee een zekere tegengoal te verijdelen. Hielke komt nog voor Willem, Jasper heeft nog een prachtige actie die Niels alleen voor de keeper brengt, maar die houdt de spanning er voor het publiek graag nog even in en schiet naast. Een boogbal van Thom gaat helaas over en Matthijs redt nog een keer op de lijn. En dan fluit de scheids af en heeft Quick toch terecht gewonnen!

Een spannende wedstrijd onder ideale omstandigheden en met af en toe wat venijn op het veld en langs de lijn. Maar goed over de streep getrokken door onze helden. Komende zaterdag thuis tegen Soest en daarvoor nog 2 keer lekker trainen om nog vaster en stabieler te worden. En de toeschouwers nog meer te vermaken! Succes mannen.