SO Soest blijft lastige tegenstander voor onze JO14-1

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De winterse kou is voelbaar maar de zon schijnt gelukkig terwijl het net niet vriest. Vandaag spelen we om 11:30 AM tegen SO Soest JO14-1, en in eerdere wedstrijden bleek dit team een lastige tegenstander. Helaas is Jaimy nog niet inzetbaar, maar Jasper uit de JO13-1 doet met ons mee. Ondergetekende maakt tijdens de wedstrijd natuurlijk nog wat foto’s om het verslag te completeren.
We zijn met z’n allen benieuwd hoe deze wedstrijd door beide teams opgepakt wordt. Het begin van de eerste helft is natuurlijk elkaar een beetje aftasten en al snel voel je dan ook als toeschouwer hoe de energie van beide teams in het spel is. Na een paar minuten zien we een aanval van Soest die gestopt wordt. Er volgen hoge ballen en Jasper is hierna weer snel bezig met z’n opmars. De counter van Soest is niet te onderschatten en de roodharige nummer twaalf van Soest is gevaarlijk maar keeper Tijn weet de bal gelukkig goed te stoppen. Het terugspelen van de bal naar Tijn blijft een risico en punt van aandacht, want de tegenstander zou natuurlijk graag op slinkse wijze de bal willen onderscheppen. Bij Jasper gaat de bal bij de volgende aanval net naast maar hij weet daarna, in de vijfde minuut, na een lange en diepe bal van Teun voor de 1-0 te zorgen, door de bal over de keeper te wippen.

De tegenaanval na dit doelpunt van Soest wordt weer gevaarlijk maar de gelijkmaker blijft nog uit. Na een overtreding van Quick, komt er aan de rand van het zestienmetergebied een vrije trap voor Soest die door een strakke bal in de rechterbovenhoek belandt. Soest blijft druk zetten en na deze aanval afgeslagen te hebben komt er een aanval van Niels die de bal van Teun ontvangt. De keeper weet de bal net op tijd te stoppen. Ook zien we af en toe weer buitenspel zodat de aanval voortijdig verzandt. In de volgende aanval van Quick zien we een bal van Maarten naast gaan. Het gaat moeilijk tegen Soest, ze zijn snel in de counter en weten lange ballen die vanuit Quick naar voren komen, snel te blokken. Via Thom komt Tijn later weer ver naar voren maar Soest weet dit ook deze keer te neutraliseren. De nummer twaalf van Soest gaat er vandoor met de bal, maar gelukkig weet Matthijs, tot onze opluchting, de bal net op tijd weer uit te schieten. Vlak voor het rustsignaal komt er na de aanval van Teun naar Jasper nog een hoekschop voor Quick en in de laatste minuten zien we weer regelmatig lange ballen die snel worden geblokt door Soest. Jasper schiet net over na een aanval en dan klinkt het rustsignaal, met behoud van gelijkspel.

Na de rustpauze en de peptalk, instructies van Ismail, volgt vervolgens de aftrap door Soest. Quick wordt gevaarlijk en krijgt enkele kansen, zoals de bal van Hielke die net over gaat en later gaat een kopbal van Teun uit een hoekschop net naast. Vervolgens krijgen we weer een aanval van Soest met de bekende nummer 12, en gelukkig weet de verdediging van Quick deze te neutraliseren en snel te counteren. Via Tijn die net niet slaagt te scoren, krijgt Niels de bal en wordt het 2 – 1 voor onze jongens. Dat geeft hoop zou je denken, maar helemaal gerust kan ik niet zijn gezien het goed counteren van Soest en de observatie dat zij goed weten te combineren als ze voorin spelen. Hielke staat net buitenspel, na via Teun en Matthijs goed te zijn aangespeeld. Ongeveer in het midden van de tweede helft krijgt Quick het tegendoelpunt van Soest te verduren, waar ons team geen remedie tegen had en acht minuten later wordt na druk vanuit de voorhoede van Soest het derde tegendoelpunt geïncasseerd. Na een paar hoge ballen over en weer te zien vliegen, klinkt dan uiteindelijk het eindsignaal. De eindstand is 2 – 3 voor JO14-1 SO Soest.
Het is niet anders jongens, het is wat het is. Daarom niet te lang in dit verlies blijven hangen maar uitkijken naar de volgende wedstrijd met nieuwe kansen.