Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Vandaag moet Quick tegen Hercules thuis om kwart over 10. De vorige keer verloor Quick met 1-0, dus het is een goede tegenstander. Hercules staat nu gelijk met Quick in punten, dus deze wedstrijd is belangrijk voor een goede plek in de competitie. Er zijn veel geblesseerde spelers en de keeper Scott ook dus vandaag keept Tijn Dik van de JO14-1. Het fluitsignaal en de wedstrijd begint.

Hercules begint met de aanval en twee keer wordt de bal van de lijn gehaald, anders was het al gelijk raak geweest. Quick krijgt een corner en Tijn probeert het met een omhaal, net mis. Wel nog een corner voor Quick, maar ook niet raak. Sjef stoomt op langs de zijlijn en geeft de bal mooi voor, hij komt helaas net niet goed aan. Hercules schuift steeds meer op en geeft hoge druk.

Dan gaat het fout bij Quick en Pepijn verliest de bal op het middenveld, maar Belal kan corrigeren. Hij speelt de bal alleen helaas net tekort terug, waardoor de spits kan onderscheppen en de bal binnenwerkt, 0-1. Jasper met een mooie actie en hij is er langs, hij geeft een hoge voorzet en Moad neemt hem in 1 keer, helaas weer niet raak. Quick krijgt weer een corner. Moad trapt en de bal komt bij Koen, die scoort hem, 1-1! Daarna is het gelijk rust.

De tweede helft is begonnen en Quick is met vetrouwen de kleedkamer uitgekomen. Er wordt in het begin van de tweede helft meer gevoetbald door Quick en ze houden wat meer balbezit. Na een paar goeie kansen van beide kanten, krijgt Tijn de grootste door een vrije schietkans op randje zestien via de keeper over te schieten en komt er een corner voor Quick. Belal neemt hem en bij de tweede paal staat Tijn klaar om hem alsnog erin te tikken. Quick neemt de leiding, 2-1!

Maar niet voor lang. Hercules krijgt een vrije trap op randje zestien en die wordt heel kalmpjes in de linkerhoek geschoten door de aanvoerder. Dan komt Hercules weer met een 1 op 1 kans, maar Tijn heeft de bal met een geweldige redding toch tegen kunnen houden. Een vrije trap voor Quick op de kopcirkel van de tegenstander. Belal staat achter de bal en geeft een heel septiel passje richting Moad die hem heel knap vanuit de lucht de bal langs de keeper in het net krijgt. 3-2, maar de grensrechter wilt er weer een stokje voor steken. De scheids heeft een klein gesprekje met de grens en besluit uiteindelijk dat het geen buitenspel was en terecht.

Quick nu officieel 3-2 voor. Er komt nog een vrije trap en Tijn die hem erin schiet, maar helaas afgekeurd: Buitenspel. De klok heeft minuut 70 al aangetikt, maar de scheids heeft andere plannen en laat het spel nog lang doorgaan. Na een paar minuten de bal heen en weer schieten fluit de scheids af en heeft Quick drie hele belangrijke punten gepakt. Hercules mag met lege handen terug naar Utrecht gaan!

Aankomende zaterdag geen wedstrijd vanwege Pasen, maar die week erna hervatten we de competitie weer uit tegen CSV Apeldoorn.