Blessureleed overschaduwt wedstrijd - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Blessureleed overschaduwt wedstrijd

Blessureleed overschaduwt wedstrijd

AFC Quick 1890 JO15-1

2 - 5

Kampong JO15-1

Competitie

Divisie 6 C

Datum

18 maart 2023 10:30

Scheidsrechter

S.D. de Haan

Accommodatie

Sportpark Dorrestein
Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Na de afgelaste wedstrijd van vorig weekend door de sneeuw en de inhaalwedstrijd op maandag tegen Hoogland, die ondanks het goede spel in een nederlaag resulteerde, staat de thuiswedstrijd tegen Kampong op het programma. Kampong was voor de winter kampioen van de hoofdklasse geworden en had in de huidige competitie een aantal goede uitslagen behaald, dus het belooft in ieder geval een flinke uitdaging te worden!

Nadat er is afgetrapt, neemt Quick gelijk het heft in handen. Quick is continu in balbezit en als de bal verloren wordt, zitten er gelijk een aantal spelers bovenop om de bal terug te veroveren waardoor Quick de bal vaak snel weer terug heeft. Dit leidt al snel tot een paar goede kansen voor Quick, waarbij vooral de kans van Tijn net niet tot een goal wordt gepromoveerd. Na een goede actie schudde hij een aantal tegenstanders af en komt hij 1 op 1 met de keeper. Tijn probeerde de bal met zijn buitenkant rechts om de keeper heen te draaien, maar de bal rolt net langs de buitenkant van de paal. 

Een paar minuten later is het dan toch raak! Na een goede aanval van Quick wordt de bal door Kampong ternauwernood onderschept in de 16, maar Moos zet goed door en onderschept de bal. Hij houdt het overzicht en legt de bal klaar voor Jack, die van dichtbij in 1x met links afwerkt: 1-0! Quick blijft gas geven en kansen creëren. Nog een gevaarlijk schot van Jack, maar de keeper pakt de bal klemvast. Aan de andere kant moet Scott voor het eerst aan het werk. Kampong krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek en de bal wordt goed aangesneden, maar Scott pakt hem klemvast.

Quick blijft veel balbezit hebben en speelt de bal rustig rond. Na drukzetten van Kampong, wordt de bal teruguit gedwongen en wordt Scott ingespeeld. Scott probeert de bal door de lucht naar de zijkant te verwerken, maar terwijl hij dit doet schiet het in zijn lies. Scott valt gelijk op de grond en blijft daar met veel pijn liggen, dat ziet er niet goed uit... Hij wordt per brancard het veld afgedragen en Lode neemt zijn plaats in onder de lat. Quick heeft in de minuten daarna moeite met het spel weer goed op te pakken en Kampong ruikt bloed. Kampong wordt feller en meerdere keren wordt geschreeuwd dat er geen 'echte' keeper op goal staat en daarom vaker geschoten moet worden. Voor rust komt Kampong er nog een keer gevaarlijk uit, waarbij Koen zich bijna vergrijpt op de snelle spits van Kampong. Gelukkig voor Koen gaat hij niet liggen en loopt hij door, waarna Lode als een echte keeper laag bij de grond de spits naar de zijkant dwingt en de aanval onschadelijk maakt. Kampong wordt sterker en sterker, maar scoren niet meer voor de rust en we zoeken daarom met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op. 

Na rust blijft het speelbeeld hetzelfde als vlak voor de rust: Kampong blijft veel druk uitoefenen op Quick en is de sterkere ploeg. Een paar minuten later slaat Kampong toe. Na een foute inworp voor Quick, maag Kampong het proberen en ze profiteren van de chaos die onstaat na dit moment. Quick let niet goed op en vergeet in te grijpen, waardoor een speler van Kampong alleen voor Lode komt te staan en de 1-1 kan binnenschieten... Kampong krijgt een enorme boost en blijft volop op de aanval spelen en druk vooruit geven, wat af en toe wel heel fel gebeurd. Sjef krijgt tot 2x toe een enorme trap te verduren en na de 2de keer moet hij gedwongen het veld verlaten. Voor hem komt Joep in de plaats. 

Nog geen 3 minuten daarna slaat ook het noodlot toe voor Joep. Hij probeert met een sliding te bal te onderscheppen en strekt zich helemaal uit, maar de bal wordt keihard op de punt van zijn voet geschoten. Hierdoor klapt zijn enkel naar achteren en Joep schreeuwt het uit. Ook dit ziet er erg slecht uit en Joep moet het veld afgedragen worden. Jasper (aanvaller) komt in zijn plek als laatste wissel nog over, waardoor er flink geschoven moet worden in het elftal. Pepijn zakt een linie en Belal gaat linksback spelen. Belal is ook niet helemaal fit meer en kan eigenlijk ook niet meer door, maar Quick kan en mag niet meer wisselen. Kampong is een stuk frisser en ruikt bloed. 

Dan gaat het mis in de opbouw bij Quick, Kampong onderschept de bal aan de zijkant en de aanvaller versnelt richting de achterlijn. Hij geeft een voorzet die langs iedereen heen gaat en de bal komt terecht bij de 2de paal. Quick kan het snel genoeg meer dichtlopen en de bal kan makkelijk worden binnen geschoten, 1-2. Hierna gaat het hard: Uit een afgeslagen bal valt een beetje ongelukkig de 1-3 en na miscommunicatie in de verdediging bij een lange bal kan de spits van Kampong doorlopen en ook de 1-4 binnenschieten. Na een goede combinatie tussen Moad en Tijn, scoort de eerste nog wel de 2-4. Quick zit er echter helemaal doorheen, waardoor uit een counter ook nog de 2-5 valt..

Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is de teleurstelling bij Quick groot. Niet alleen door het resultaat, maar ook door de ogenschijnlijke ernstige blessures van onze teamgenoten. Door het uitvallen van meerdere spelers kon Quick het goede begin helaas geen vervolg geven. Volgende week weer kans op eerherstel uit tegen de hekkensluiter DOSC!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!