Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De 023-1 speelde afgelopen zaterdag op een zeer regenachtig sportpark Dorrestein voor de derde keer dit seizoen tegen CJVV, ditmaal in de vernieuwde Divisie 4-E. Net zoals in de twee eerdere wedstrijden is het niet gelukt om een positief resultaat te halen.

Beide ploegen begonnen het eerste kwartier wat terughoudend en er werd weinig gecreëerd. Het weinig weggeven van kansen was aan Quick-kant te danken aan een scherp spelende verdediging die goed uit de winterstop zijn gekomen. Na ongeveer twintig minuten viel de eerste (en enige) goal van de wedstrijd. CJVV speelde een (te) lange bal vanaf achteruit. Deze viel ver door en Keeper Thomas Mosterd kwam zijn doel uit. In eerste instantie leek het alsof hij de bal nog in zijn handen kon pakken, maar door de druk zettende spits moest hij de bal wegkoppen. De bal kwam niet heel lekker weg en bij Sem Kooistra terecht, die het nog een keer probeerde en via een speler van CJVV voor de voeten kwam bij een andere geelzwarte speler. Hij zag dat Thomas Mosterd nog niet terug op zijn lijn stond van het eerdere uitkomen een schoot de bal vanaf een meter of 25 à 30 in het lege doel. Na deze tegengoal kwam Quick meer naar voren, er werd beter druk gezet maar bleven de grote mogelijkheden uit. Voor rust kwam CJVV ook nog een keer dichtbij het vergroten van de marge. Een aardige solo van een CJVV’er bracht hem plotseling 1-op-1 met Thomas Mosterd die met een knappe reflex zijn korte hoek dichthield en ervoor zorgde dat de tussenstand niet veranderde.

Voor de winterstop had de 023-1 het nog wel eens lastig na de rust en volgde daar bijna altijd wel grote kansen voor de tegenstander uit. Ditmaal was dat niet het geval. Net als in de eerste helft werd er gefocust & georganiseerd gespeeld. Ook in aanvallend opzicht lieten de roodzwarten zich zien. Een vrije trap langs de zijlijn werd laag en hard ingebracht door Maxe Ruijg en van dichtbij op doel geschoten. De inzet werd echter geblokt op de lijn en in de rebound gebeurde hetzelfde. Quick creëerde nog een aantal kansen met o.a. Lars van Barneveld die de trekker niet snel genoeg overhaalde en Thomas Baake die een afgeslagen bal op de volley nam, maar geen doel vond. Met het laatste fluitsignaal had CJVV de drie punten nipt binnengesleept en kon Quick alleen maar balen van de gemiste kansen.

Veel dank aan Cedric en Mike die de leiding over hadden genomen van de afwezige Roger en dit uitstekend oppakte. Aankomende zaterdag (21 januari) staat een nog onbekende tegenstander te wachten in de vorm van Jonathan uit Zeist, aftrap 12:15 op sportpark Achter ’t Slot.