Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Zaterdag 4 februari 2023 werd er thuis gespeeld tegen DOSC. Deze keer niet op veld 1 maar moest er uitgeweken worden op veld 2. Helaas blijven blessures het AFC Quick JO14-1 team part spelen en waren er weer invallers nodig: Mees en Willem uit de JO14-2 deden mee. Niels en Cris konden namelijk niet meespelen en ook Tobias gaf tijdens de warming up aan dat hij niet mee kon doen ivm met buikklachten.

Onder leiding van scheidsrechter Arjan Welman werd er om 10:20 afgefloten. Quick begon goed aan het spel en al na een paar minuten viel het eerste doelpunt na een mooie aanval die liep via Hielke en Tijn met een assist op Matthijs die hem mooi binnen wist te werken. Daarna golfde het spel wat heen en weer en was er nog wel een kans via een hoekschop van Quick, maar deze werd helaas niet verzilverd. Echter na 25 minuten wist een speler van DOSC met goede individuele acties menig verdediger van Quick te omzeilen en er 1-1 van te maken. Daarna werd Quick toch weer gevaarlijker en lost Jasper een schot op doel, die helaas net over vloog. Kort daarna krijgt Tijn de kans om te scoren, maar de keepster van DOSC weet deze nog te keren. Matthijs krijgt de bal van de keepster voor zijn voeten en daarmee de assist op zijn naam als Tijn daarna de rebound weet binnen te werken. Quick staat dan weer voor met 2-1. Kort daarna lijkt het 3-1 te worden na een vrije trap voor Quick die Jasper bereikt die de bal mooi in de hoek van het doel weet te schieten. Helaas blijkt Jasper buitenspel te staan en gaat het doelpunt niet door. Dan volgen er weer een paar aanvallen van DOSC die leiden tot meerdere corners. Uit een corner volgt nog een kans nadat Quick de bal weg weet te werken, maar de bal toch een DOSC speler bereikt die deze via een omhaal nog op doel krijgt. Keeper Tijn weet dit schot echter onschadelijk te maken. Net voor de rust krijgt de keepster van DOSC het nog lastig met een paar aanvallen van Quick, waar Tijn nog een grote kans krijgt, maar de bal gaat net voorlangs. De scheidsrechter fluit dan af en beide teams gaan terug naar de kleedkamer.

Het meegereisde publiek blijft langs de zijlijn staan vol afwachting op het begin van de tweede helft.  Beide teams hadden blijkbaar veel te bespreken want het duurde zeer lang voordat ze weer terugkwamen. De scheidsrechter was inmiddels al een aantal minuten gearriveerd voordat beide teams terug het veld op kwamen. De tweede helft begon daarom ook wat later, maar wel net zo goed als de eerste helft begon. Want via een mooie steekpass van Jort kan Tijn de 3-1 binnen schieten. Dan volgt er wat verwarring na een terugspeelbal die keeper Tijn oppakt. DOSC protesteert gelijk en de scheidsrechter geeft een vrije trap aan DOSC binnen het 16 meter gebied op enkele meters van het Quick doel. Het bijna volledige Quick team wordt gebruikt als muur voor het doel. De vrije trap wordt genomen en het schot daarna op doel wordt gelukkig door keeper Tijn geblokt. De daarna volgende rebound wordt door Teun geblokt, waarna het gevaar geweken is. Helaas moet kort daarna de zeer goed spelende Teun gewisseld worden ivm een blessure aan zijn knie. Een volgende hoekschop van DOSC wordt net naast gekopt. Dan krijgt Thom het op zijn heupen en weet met een mooie actie en snelheid de verdediging van DOSC uit te spelen en de bal net voor de achterlijn op Jort te passen die een schot op doel krijgt. Deze weet de keepster echter te keren, maar Matthijs weet de rebound met een schitterend geplaatst schot in het doel te krijgen. De stand is dan 4-1. Zijn de teams dan nu klaar met scoren? Nee, want een snelle aanval van DOSC, leidt tot nog een tegendoelpunt: stand 4-2. DOSC krijgt dan ook nog een corner, maar de bal wordt door DOSC achter geschoten. Quick weet ook nog een keer te scoren doordat Tijn de bal mooi vrij weet te spelen en een assist op zijn naam krijgt als Jasper dan de 5-2 binnen schiet. Jaimy is gelukkig weer van de partij na een lange blessure periode en is als verdediger weer zeer effectief. Hij raakt echter in het laatste kwartier toch weer geblesseerd en men vreest kort dat hij weer last heeft van zijn oude blessure. Hij heeft echter een elleboog in zijn gezicht gekregen met “slechts” een bloedneus tot gevolg en na een korte behandeling kan hij gelukkig weer terug het veld in. Jasper treft het wat minder, want in de laatste 10 minuten moest hij met een dubbelgeklapte enkel het veld verlaten en gewisseld worden voor Tobias. Aan de stand veranderde niets meer en werd er gelukkig weer gewonnen, door vele goede verdedigende acties van Hielke, Joost, Jaimy, Adam en Tobias (in de laatste minuten) en het spel van de invallers Mees en Willem en de mooie aanvallen van Jort, Matthijs, Jasper en Tijn. Maar het blessureleed is helaas nog niet voorbij. We wensen alle geblesseerden veel beterschap toe!