Zuur verlies in derby met Roda - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Zuur verlies in derby met Roda

Zuur verlies in derby met Roda

Roda '46 JO14-2

1 - 0

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (3 fase) D

Datum

11 februari 2023 9:45

Scheidsrechter

C.G. Menken

Accommodatie

Sportpark Burg.Buiningpark
Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Op een gure zaterdagmorgen staan onze mannen al vroeg te trappelen voor de altijd spannende derby bij Roda in Leusden. De avond ervoor een mooi teamuitje gehad met Karten en Prison Island, dus met de teamspirit zit het wel goed! Zoals de laatste tijd helaas gebruikelijk zijn er weer een paar geblesseerden en spelen Jasper en Cris deze keer niet mee. Beterschap mannen! Gelukkig is Mees uit de JO14-2 weer beschikbaar om in te vallen. Hij begint op de bank naast Jaimy (die ook nog geen hele wedstrijd kan spelen) en Adam. En natuurlijk coach Ismail, die het dit keer zonder Albert moet doen (ook in de ziekenboeg) en manager Koert.

In het veld dus keeper Tijn, verdedigers Teun en Joost, op de flanken Tobias en Hielke, middenvelders Thom, Matthijs en Maarten en voorin Jort, Niels en Tijn. Gelijk is te zien dat er veel op het spel staat en de jongens willen geen fouten maken. Quick valt wel een beetje aan, maar echt scherp is het allemaal niet. Er zijn veel duels op het middenveld maar tot uitgespeelde kansen leidt het niet. Pas na 10 minuten komt de eerste doelpoging van Roda. Kort daarna krijgen onze helden een vrije trap op een mooie plek maar door een misverstand loopt dat op niets uit. Vlak daarna breekt centrale verdediger Teun door maar ook dat levert niets op. De daarna volgende corner van Maarten biedt Teun een kopkans maar de keeper is hem voor. Een volgende uitbraak van Niels leidt tot een overtreding maar de scheidsrechter fluit helaas niet voor onze doorgebroken speler.
Aan de andere kant pakt keeper Tijn een onverwacht afstandsschot fraai onder de lat vandaan. Vlak daarna scoren onze mannen eindelijk maar helaas was er al afgefloten voor buitenspel. Matthijs schiet nog een keer naast en een misverstand bij het uitverdedigen zorgt nog voor een uitstekende redding van keeper Tijn en dan is het rust.

Veel om over te praten dus en na een peptalk van Ismail weer vol nieuwe energie het veld in met Jaimy in de ploeg voor Tobias. Maar het spelbeeld verandert nauwelijks. Het blijft druk op het middenveld en dat leidt tot weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. En dus proberen verdedigers Joost en Hielke de bal over de laatste linie van Roda heen te spelen om onze aanvallers meteen voor de keeper te zetten. Uit een overtreding van Roda op Niels, schiet hij zelf de toegekende vrije trap over. 

Bij de volgende aanval is het wel bijna raak. Matthijs maakt zich knap vrij op het middenveld en geeft een prachtige pass die Tijn vrij voor de keeper zet. Hij passeert die wel met zijn schot maar helaas ook de verkeerde kant van de paal. Het blijft dus maar 0-0 en de tijd begint te dringen. Adam komt in de ploeg voor Tijn en geeft het middenveld meer kracht, Matthijs schiet nog een keer van afstand en keeper Tijn redt weer uitstekend op een schot van Roda. Mees komt in de ploeg voor Maarten en Roda heeft achter elkaar een aantal blessuregevallen die de snelheid in het spel ook niet helpen. Gelukkig passeert Niels met een goede actie langs de zijkant zijn verdediger maar de zeer goede laatste man van Roda haalt ook die voorzet eruit. Tijn komt weer in de ploeg voor Jort en Tijn redt nog een keer prachtig op een schot van een Roda aanvaller. 

En als iedereen zich al heeft verzoend met de brilstand gebeurt het toch. Maar wel in het verkeerde doel. Over de rechtervleugel kan Roda opkomen en voorzetten en het lage schot is zelfs de zeer goed keepende Tijn te machtig, 1-0 voor Roda. Er breekts iets in de ploeg en zeker ook langs de lijn. Maarten en Tobias komen nog voor Teun en Jaimy maar vlak daarna fluit de scheidsrechter af en vallen de Roda spelers elkaar in de armen. Een zure, onverdiende nederlaag. Een gelijkspel was hier op zijn plaats geweest, maar dit soort dingen gebeurt soms. 
Een goede les dus hopelijk. Volgende keer beter met de kansen omgaan en meer samenspelen. Dan wordt er vast weer gewonnen!

Hans

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!