Revanche op De Bilt - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Revanche op De Bilt

Revanche op De Bilt

AFC Quick 1890 JO14-1

3 - 1

Bilt De FC JO14-2

Competitie

Hoofdklasse (3 fase) D

Datum

15 april 2023 10:15

Scheidsrechter

F. Prins

Accommodatie

Sportpark Dorrestein
Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Het is kwart over tien op sportpark Dorrestein en er wordt afgefloten voor de wedstrijd AFC Quick JO14-1 tegen De Bilt JO14-2. Het is lekker voetbalweer, met veel zon, een paar wolken, maar wel met een koude wind, waar het vele publiek meer last van heeft dan de spelers op het veld. Helaas hebben we, zoals al een tijdje het geval is, een aantal geblesseerde spelers. Deze keer betreft het onze snelle spitsen Tijn en Niels, die niet mee kunnen doen. Ook Cris kan nog niet meespelen en Tobias heeft last van een blessure en is daarom niet volledig inzetbaar. Dus is er weer een speler geleend van Quick JO14-2. De eer is dit keer aan Ralf om het team te versterken. Verder blijkt dat tijdens de warming-up twee keepers meedoen. Onze eigen keeper Tijn wordt ingeschoten en bij de andere JO14-1 spelers doet keeper Pieter uit de JO13-2 mee aan de warming-up. Waarom dat is wordt duidelijk tijdens de tweede helft van deze wedstrijd.

Omdat Niels ontbreekt als spits voorin, wordt deze positie ingenomen door Jort. Jasper speelt rechtsvoor en Matthijs staat op de linksvoor positie. Joost bezet samen met Thom en Maarten het middenveld. De verdediging ligt in handen van Hielke, Teun, Adam en Jaimy. Tijn staat de eerste helft op doel. Deze opstelling werkt prima en vanaf het begin van de wedstrijd wordt er goed gevoetbald met strakke passes en goede individuele acties. Het team van De Bilt JO14-2 is echter geen team dat onderschat kan worden. Op 3 december 2022 in De Bilt hadden we bij hen thuis een gevoelige nederlaag geleden op een echte “grasmat” (nou ja, eerder een knollenveld). De Bilt JO14-2 zette dus ook goed druk en wist een eerste hoekschop te versieren. Ze konden hier echter geen gevaar mee stichten omdat de bal gevangen werd door Tijn. Jasper is door het ontbreken van Niels en Tijn nu onze snelste aanvaller en daar werd ook gretig gebruik van gemaakt. Bij een eerste aanval van de rechterkant weet Jasper de bal gevaarlijk op het doel te schieten, maar helaas gaat de bal net voor het doel langs. Een volgende aanval gaat ook weer via Jasper en die krijgt de bal bij Matthijs die op doel schiet. De keeper weet de bal tegen te houden, maar dat lukt niet bij de rebound van Jasper, met als resultaat de 1-0 voor Quick. Bij nog een aanval van Quick is Jasper weer betrokken, die de bal deze keer bij Jort krijgt. Deze poging gaat echter net naast. Quick blijft gevaarlijk en via een kopbal van Teun gaat de bal naar Jort en die schiet de bal op doel, maar de keeper van De Bilt weet deze te vangen. Door de vele aanvallen van Quick komen er ook corners voor Quick en hier weet Teun bijna te scoren via een kopbal. Dan komt De Bilt weer met een aanval. Echter is er balverlies op het middenveld en hiervan maakt Quick gebruik om de 2-0 te maken via Matthijs met een assist op Jasper, die de bal mooi binnen schiet. Daarna volgen er nog een aantal pogingen van Quick via Jort en Matthijs, die helaas niet resulteren in verdere doelpunten.

In de tweede helft was er de wissel van de keeper. Tijn is nodig bij het JO15-1 team dat geen keeper heeft ivm een blessure. Het resultaat van de huidige JO15-1 is belangrijk voor de indeling voor onze jongens in het volgende seizoen. Tijn blijkt het goed gedaan te hebben met zijn invalbeurt bij de wedstrijd van de JO15-1 met geen doelpunten tegen en een gewonnen wedstrijd in Apeldoorn met 2-0. Pieter moet dan in onze wedstrijd de tweede helft zijn kwaliteiten laten zien.

En de tweede helft was meteen spannend met een schot op de paal van De Bilt. Gelukkig weet Hielke de bal weg te schieten, voordat er een rebound mogelijk is. Dan volgt er een mooie actie in het 16 meter gebied voor het doel van De Bilt. Maarten weet uit een lastige hoek op het doel te schieten, maar de bal gaat net voorlangs. Dan volgt er nog een gevaarlijke situatie voor het doel van Quick als Pieter de bal naar een Quick speler wil afspelen en deze bij een De Bilt speler belandt. Teun en Maarten weten dit gelukkig goed te verdedigen. Dan komt Ralf erin voor Jasper en Ralf staat nog maar net in het veld, als hij via Jort de bal krijgt en deze op doel weet te schieten. De keeper van de Bilt zit er nog wel aan, maar niet genoeg zodat de bal in het doel rolt met als resultaat 3-0. De Bilt geeft nog niet op en keeper Pieter moet toch nog een aantal reddingen verrichten. Dan komt in het laatste kwartier Tobias er nog in voor Maarten. Kort daarop weet De Bilt toch nog te scoren via een mooi uitgespeelde aanval en wordt de stand 3-1. Dit is ook de eindstand met nog wel een tegenvaller op het eind als Teun geblesseerd uitvalt en Maarten de laatste minuten voor hem invalt. Het was een goeie pot voetbal van Quick met revanche op De Bilt JO14-2. We hopen dat alle geblesseerden volgende week weer van de partij kunnen zijn met de volgende wedstrijd uit tegen Baarn.

Robin

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!