Redelijk eenvoudige overwinning in Doorn - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Redelijk eenvoudige overwinning in Doorn

Redelijk eenvoudige overwinning in Doorn

DEV Doorn JO14-1

1 - 4

AFC Quick 1890 JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (3 fase) D

Datum

18 maart 2023 9:00

Scheidsrechter

M.L. van der Heijden

Accommodatie

Sportpark Tuilland
Buurtweg 3 B
3941MC
DOORN
tel. 0343-413725

Zaterdagochtend 18 maart, half 8. Sportpark Dorrestein is nog uitgestorven, maar de JO14-1 verzamelt voor de wedstrijdbespreking in het sponsorhome, voorafgaand aan de vroege uitwedstrijd bij DEV Doorn JO14-1. Het is precies een maand geleden dat de vorige competitiewedstrijd is gespeeld en na de voorjaarsvakantie en de afgelaste wedstrijd van vorige week, kan Jasper nu weer zijn opwachting maken. Helaas is Adam bij de training van donderdag geblesseerd geraakt, is Cris nog niet inzetbaar en lukte het niet meer een invaller te vinden. Dus met slecht 2 wissels, Maarten en Jasper, op de bank beginnen we aan de wedstrijd, onder het toeziend oog van Ahmed, die de wedstrijd gaat analyseren voor zijn trainersopleiding.
 
Zoals wel vaker is het begin onrustig en tasten de beide teams elkaar een beetje af. De verdedigers van DEV zijn lang, sterk en snel, dus eenvoudig op snelheid passeren lijkt niet het recept vandaag. In ons doelgebied breekt DEV Doorn toch redelijk eenvoudig door de verdediging en wanneer ze afgestopt worden door Teun, blijft de aanvaller even liggen. Ismail gebruikt dit moment om de spelers even snel bij zich te roepen. Wanneer Quick de achterlijn haalt ligt de bal er al in, maar volgens de leiding had de bal de achterlijn al gepasseerd, dus het wordt niet meer dan een hoekschop. De druk vanuit de rood-zwarten neemt wat toe, maar ook verdedigend moeten ze alert blijven en bij een blok raakt Jaimy geblesseerd. Maarten loopt al warm, maar na wat verzorging van Albert kan Jaimy toch verder.

Helaas moet hij er even later toch af en maakt Maarten alsnog zijn opwachting. Die heeft al gezien dat de verdediging beter met een snelle combinatie kan worden uitgespeeld. Hij zet aan, versnelt en legt af aan Tijn, die kan afdrukken en de 0-1 op het scorebord zet. Terwijl de verslaggever nog bezig is dit heuglijke nieuws via de app te delen is Quick alweer in de aanval. Er lijkt een overtreding op Matthijs te worden gemaakt net binnen of buiten het strafschopgebied, maar Maarten kan de bal nog afleveren bij Niels die de 0-2 kan intikken. Vlak voor de rust gaat Jort de combinatie met Maarten aan en ook die bal wordt weer afgeleverd bij Tijn die de 0-3 maakt. De zon komt steeds meer door en met deze stand zoeken de heren de kleedkamer op voor de rust.

Bij de start van de tweede helft maakt Jasper zijn rentree en lost Jort Tobias af op linksachter. Helaas is het ook nu weer wat onrustig, maar toch duurt het niet lang voordat Tijn op snelheid de achterlijn haalt, de bal teruglegt op Niels, die de bal klaarlegt voor een mooie streep in de linkerkruising. Het is alweer 0-4. Hoewel Teun met Joost achterin de boel aardig onder controle heeft en Hielke vanuit linksachter regelmatig de verbinding maakt met het middenveld, wordt er toch slordig uitverdedigd en krijgt DEV de 1-4 op een presenteerblaadje. Dat kadootje wordt uitgepakt en keeper Tijn baalt dat de nul niet wordt gehouden. Jasper laat gelukkig zien weer de snelheid te kunnen brengen om de achterlijn te halen en de bal voor te geven, maar ook DEV krijgt mogelijkheden en schiet nog een bal in het zijnet. Ook een aanzienlijk aantal corners zorgt voor onrust achterin, maar het spel gaat nu redelijk over en weer. Een bal van afstand van Matthijs met links wordt gekraakt en Jasper, die met Tijn heeft gewisseld, haalt nu op links de achterlijn, maar kan net niet meer voorgeven. Een diepe bal op Niels brengt hem alleen voor de keeper en hij rondt beheerst af. Helaas wordt deze afgekeurd vanwege buitenspel.

In het laatste deel van de wedstrijd neemt Thom nog een afvallende bal op de slof, maar de bal gaat net naast (via de keeper, maar de scheids ziet dat niet en geeft een achterbal). Matthijs draait zich nog een keer mooi vrij en haalt verwoestend uit, maar net over en ook Thom, die aardig wat meters heeft gemaakt deze ochtend haalt nog een keer van buiten de zestien uit. Helaas weet de kleine, maar prima keepende doelverdediger van DEV Doorn de bal over de lat te tikken. En zo verandert de stand van 1-4 niet meer en nemen we 3 punten mee terug naar Amersfoort. Bij vlagen mooi voetbal gezien, maar volgende week tegen AS 80 zal er nog een tandje bij moeten om ook in Almere een goed resultaat te boeken.

Koert

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!