Angstgegener Soest toch weer te sterk - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Angstgegener Soest toch weer te sterk

Angstgegener Soest toch weer te sterk

AFC Quick 1890 JO14-1

1 - 2

Soest SO JO14-1

Competitie

Hoofdklasse (3 fase) D

Datum

20 mei 2023 10:15

Scheidsrechter

I. el Yousfi

Accommodatie

Sportpark Dorrestein
Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Op een zonovergoten sportpark Dorrestein stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd gepland van onze helden, de JO14-1. Helaas waren er best veel helden niet. Al lang moeten we het stellen zonder Cris maar deze keer was er naast hem een waslijst aan blessures en vakantiegangers. De hele voorhoede ontbrak want Tijn, Niels en Jasper waren afwezig en ook Thom en Tobias. Gelukkig waren Nick, Milan, Jasper, Willem, Ralf en Mikkel bereid om voor hen in te vallen. En zo kon de wedstrijd starten met heel wat verrassingen in de ploeg. Joost op het middenveld, Jort als centrumspits, alles heel anders dan dit jaar gebruikelijk. Maar met instructies van coaches Ismail en Albert en de organisatie van Koert gingen de mannen vol enthousiasme van start. En langs de lijn was vader Marc, die nog in een roes was van de huldiging op de Coolsingel, belast met de afstandsbediening van het scorebord dus dat zat helemaal goed.

In het begin speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Quick had meer de bal maar werd niet gevaarlijk en keeper Tijn moest een keer prachtig redden op een afstandsschot en daarnaast hadden Teun, Hielke en Mikkel goeie ingrepen om gevaar te voorkomen. Aan de andere kant schoot Joost op de goal, maar dat werd een prooi voor de keeper. Uit het niets stond het halverwege de eerste helft ineens 0-1 voor Soest na goed doorzetten van deze jongens en een beetje laks ingrijpen van de kant van Quick. De mouwen werden dus nog maar eens opgestroopt om dat nog voor de rust om te draaien. Jort gaf een prachtig hakje om een aanval op te zetten en Matthijs had nog een mooie dribbel maar helaas werd ook hij gestuit en gingen we met 0-1 rusten.

De aanwijzingen van de coaches hadden veel effect want onze mannen kwamen scherp uit de rust. Er was veel meer druk op de tegenstander, linksbuiten Jasper omspeelde keer op keer zijn tegenstander en het middenveld begon te strooien met mooie passes. Matthijs zette Maarten bijna vrij voor de goal maar zijn pass kon net niet worden gecontroleerd. Een volgende pass op Jasper zette hem vrij in de 16 en hij kon alleen met een overtreding worden gestuit. Aanvoerder Teun zette zich achter de bal en schoot die hard in de rechterhoek naast de uitstekende keeper van Soest, 1-1. Onze helden hielde daarna de druk op het doel van de tegenstander maar een kopbal van Teun uit een corner van Maarten ging rakelings naast. Aan de andere kant greep Adam uitstekend in na een snelle uitbraak van Soest. Toch werd Soest weer gevaarlijker en belandde een corner boven op de lat. Quick was van slag en uit de volgende aanval was de weer zeer goed keepende Tijn kansloos op een hard diagonaal schot, 1-2. Quick was vervolgens weer aan de beurt en dat leidde tot een aantal kansen. Een vrije trap van Nick ging net naast, Maarten kreeg geen penalty voor een vermeende overtreding waarna hij net even te fel protesteerde, de ingevallen Willem schoot nog uit de 2e lijn en ook Milan kwam nog een keer gevaarlijk op. Maar ook Tijn moest nog een keer gestrekt voor een prachtige redding. Helaas leverde het slotoffensief geen resultaat op en bleef de 1-2 staan. En zo eindigde voor de zoveelste keer een wedstrijd tegen Soest zonder winst.

Helaas dus niet de afsluiting van het seizoen die gewenst was. Maar wel een prachtig jaar met ups en downs, hard gestreden en heel veel geleerd, prachtige wedstrijden en soms ook een zeperd tussendoor. Heel veel dank aan Ismail en Albert, natuurlijk aan Koert voor al dat geregel en geplan, de grensrechters en al die leuke ouders langs de lijn met al hun commentaren, fotocamera’s, bespiegelingen, koffie en vooral heel veel plezier. Hoop dat we het jaar kunnen afsluiten met een toernooi en natuurlijk met een mooie BBQ. En volgend seizoen gewoon weer op het veld of langs de lijn!

Hans T

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!