Corona

Corona

Corona maatregelen

  • Geen amateurcompetities
  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor iedereen jonger dan 27 geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen ook onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.


De competitie is stopgezet en er vinden (wederom) geen promoties/degradaties plaats.
De KNVB heeft, als de situatie het toelaat, een plan liggen voor een regionale competitie, de KNVB Regiocup.
Meer informatie over de KNVB Regiocup lees je op www.knvb.nl/regiocup. Uiterlijk 9 april wordt de poule-indeling bekendgemaakt.

Als bestuur van AFC Quick 1890 nemen we een aantal extra maatregelen om de gezondheid en veiligheid te garanderen van al onze leden die komen sporten. Alle regels zijn vastgelegd in het 'Corona-protocol voor trainingen/onderlinge wedstrijden'. Coronastewards zien toe op naleving van de regels.

Corona-besmetting in het team?

We krijgen steeds meer vragen over hoe om te gaan met een positieve besmetting in het team. Dit is wat we dan vanuit AFC Quick 1890 als antwoord kunnen geven. Dit is de richtlijn zoals de KNVB en de GGD aan ons meegeeft. 

Wat moeten we doen als iemand positief test op het coronavirus? 

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Valt een teamgenoot onder nauw contact van de besmette speler?

'Nauw contact' is inmiddels volgens de laatste GGD richtlijnen ook iedereen die gedurende een sportactiviteit 15 minuten binnen de 1,5 meter is geweest van de besmette persoon. Dit hoeft niet achter elkaar zijn. De GGD bepaalt dit in nader overleg met betrokkenen.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Wat moet je sowieso doen bij een besmetting?

Informeer actief in elk geval de leden van je team, zodat ze op de hoogte zijn van de situatie. Ga daarnaast verstandig om met je eigen gezondheid, en zeker ook die van anderen! Volg de richtlijnen van de GGD op. 

Wat kan jezelf doen om een besmetting te voorkomen?

Hou zoveel mogelijk anderhalve meter afstand. Probeer dus bij een wedstrijdbespreking of uitleg van een oefening de 1,5 meter te hanteren. Dan zorgen we met elkaar ervoor dat je als team bij een eventuele besmetting van een teamgenoot als niet-nauw contact wordt gezien, maar bovenal: dat je niet besmet raakt.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!