Uit protocol

Uit protocol

CORONA PROTOCOL voor UITWEDSTRIJDEN
Versie 24 september 2021
Eigen verantwoordelijkheid - toon begrip - wees solidair

Dit protocol bevat met name instructie hoe te handelen ingeval van een uitwedstrijd. Belangrijkste punt is of de gezondheid en veiligheid van spelers en begeleiding kan worden gegarandeerd bij het spelen van een uitwedstrijd en het vervoer er heen.

De regels van de overheid zijn uniform, maar op onderdelen kunnen verenigingen afwijken, bijvoorbeeld door om een coronatoegangsbewijs te vragen bij gebruik van de kantine.

REIZEN NAAR EEN UITWEDSTRIJD
Check voor vertrek altijd de corona-informatie van de club waar je op bezoek gaat. Veel verenigingen tonen deze informatie in de voetbal.nl-app of op hun website.
Het kan zijn dat een vereniging vraagt om registratie bij toegang tot het complex. Iedere vereniging heeft die vrijheid binnen de regels.
Wij doen een dringend beroep om niet naar een voetbalwedstrijd te gaan als speler of begeleider als je zelf, je ouders/verzorgers, broer(s) of zus(sen):
  • Verkouden bent
  • Keelpijn hebt
  • Veel moet niezen (anders dan ten gevolge van een allergie)
  • Hoest en/of koorts hebt
Ons advies is om binnen Amersfoort en Leusden zoveel mogelijk met de fiets naar de uitwedstrijd te gaan. In geval van vervoer met de auto adviseren wij teamleiders en ouders om binnen het team afspraken te maken over met elkaar meerijden. Wij vertrouwen erop dat respect wordt getoond voor elkaars mening. Als vereniging doen wij geen uitspraak over onderscheid tussen wel of niet gevaccineerd zijn. Dat doet de overheid ook niet.
Wij gaan er wel vanuit dat bij vervoer naar uitwedstrijden iedereen in de leeftijd boven 12 jaar een mondkapje draagt in de auto.


ACCOMMODATIE Corona-protocol
De horecaregels van de overheid gelden ook voor alle sportkantines.
Binnen de regels heeft een vereniging de mogelijkheid om wel/geen ruimte aan te wijzen binnen de kantine waar je kunt zitten, maar waarvoor het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is. 
Wij raden je aan bij bezoek van de kantine bij een tegenstander goed te bekijken wat ter plekke als regel wordt gehanteerd.

KLEEDKAMER Corona-protocol
Dit is bij iedere vereniging anders en afhankelijk van de lokale omstandigheden.
Ook hier geldt, check voor vertrek wat het protocol bij de vereniging is.
Natuurlijk kan een Quick-team besluiten om gezamenlijk geen gebruik te maken van een kleedkamer bij de tegenstander.

WEDSTRIJDEN Corona-protocol
Schud geen handen voor of na de wedstrijd.
Wij raden spelers aan een eigen gevulde bidon mee te nemen.
We hopen we dat de kinderen bij uitwedstrijden op een veilige en fijne manier kunnen voetballen!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!