AVK 2023 goed van start gegaan

13 augustus 2023 13:45

Toen zaterdagmorgen de laatste zaken in gereedheid werden gebracht, kwam de regen met bakken uit de hemel op Dorrestein. Op één van de velden stonden zelfs waterplassen. Gelukkig werd het droog, ging de zon schijnen en stroomden de toeschouwers toe voor de eerste wedstrijden van het Intersport Van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2023.

AFC Quick 1890 - KVVA

In de openingswedstrijd op het hoofdveld stond ons eerste elftal al snel met 2-0 achter tegen KVVA. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft zagen de toeschouwers een energieker Quick, dat 3x scoorde. KVVA wist echter de voorsprong van 2 treffers vast te houden. Waar bijna 4-4 werd gemaakt werd het in de laatste minuut 5-3. Als winnaar van deze wedstrijd komt KVVA aanstaande maandag in actie tegen VVZA.
De Posthoorn en HVC maakten er een spannende wedstrijd van. Na een 1-0 ruststand werd het 2-1 voor De Posthoorn. Zij spelen maandagavond tegen Hooglanderveen dat met 5-0 won van APWC. Een stand die al bij rust was bereikt.
De wedstrijd VOP-Cobu Boys kenden VOP als winnaar. Het werd 1-0 voor de blauw-witten. VOP treedt hierdoor maandagavond aan tegen Hoogland.
ASC Nieuwland had geen enkele moeite met Amsvorde. De Nieuwlanders wonnen met 5-0 en spelen maandagavond om 20:45 uur tegen regerend kampioen CJVV.
Tijdens de wedstrijden en na afloop heerste er een ontspannen sfeer op Dorrestein, waar onze vrijwilligers in de horecavoorzieningen hun uiterste best deden om iedereen goed te bedienen.