Ledeninfo / Aan- en afmelden

Ledeninfo / Aan- en afmelden

Algemeen

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het lidmaatschap van onze voetbalvereniging: hoe je je moet aanmelden of afmelden en waar je rekening mee moet houden, over leeftijdcategorieen, kleding, kosten, enz. In welke leeftijdscategorie je (kind) voor de vereniging en de KNVB valt, is afhankelijk van de geboortedatum. In onderstaand schema kun je zien in welke categorie je (kind) valt.

Ga direct naar het aanmeldingsformulier

Leeftijd secretarissen

leeftijdscategorie seizoen 2023-2024 meer informatie bij
Kabouters 4 - 5 jaar (nog geen competitie - training op zondagochtend) Roy Johannink
[email protected]
F-League

geboren in 2017
(interne competitie: onderlinge 4x4 wedstrijden bij Quick)
Roy Johannink
[email protected]
JO8/JO09/JO10

geboren in 2014, 2015 en 2016

Mark Hoegen
[email protected]
JO11/JO12

geboren in 2012, 2013

Jan Willem Tjoonk
[email protected]
JO13/JO14/JO15


geboren in 2009 , 2010 en 2011


Marcel Steenhuis
[email protected]
06-12505491
JO17/O16

geboren in 2007 en 2008

Andrea Sterrenberg
[email protected]
JO18/O19 geboren in 2005 en 2006 Andrea Sterrenberg
[email protected]
Meiden


Alle leeftijden (MO19 - MO11) Christine Oegema
06-51819953
[email protected]
Senioren + O23
(niet selectie)
geboren voor 2005 Henk van der Nat
[email protected]
033 4620475
Trimvoetbal voor senioren op vrijdagavond (geen KNVB competitie) Remko Stoelinga
[email protected]

Aanmelding en formele inschrijving

Om je (kind) in te schrijven, moet het inschrijfformulier worden ingevuld. Dit gaat geheel online, ga hier naar het aanmeldingsformulier!
Houd er rekening mee dat er niet altijd direct ruimte is in een leeftijdscategorie. Soms kan het zijn dat er pas bij de start van het nieuwe voetbalseizoen (medio augustus) weer plek is. Mocht er op korte termijn geen plek zijn, dan laten we dat uiteraard weten via de leeftijdsecretaris.
Indeling vindt in eerste aanleg plaats op grond van de leeftijd. Vervolgens binnen een leeftijdscategorie op basis van voetbalkwaliteiten en wederzijdse vriendschappen en voorkeuren. Je wordt pas ingeschreven als lid van AFC Quick 1890 als er ruimte is in de betreffende leeftijdscategorie en je daadwerkelijk kan gaan voetballen. Op dat moment ben je speelgerechtigd en gaan ook de contributieverplichtingen lopen.
Als je recreatief bij de senioren wilt voetballen, kun je voor meer informatie en mogelijkheden contact opnemen met de trainer van de recreanten-senioren, Henk van der Nat ([email protected]). Ook hier is het altijd mogelijk een keer op proef op de woensdagavond mee te trainen. Ook senioren melden zich online aan. Daarnaast is er voor senioren op vrijdagavond "Trimvoetbal": een wekelijks een "potje ballen" zonder competitieverplichtingen. Meer informatie over trimvoetbal op deze pagina.

Opzeggen lidmaatschap of overschrijving naar andere vereniging aan einde seizoen

Opzeggen van het lidmaatschap kan tot uiterlijk 31 MEI via [email protected]
Voor 1 juni moeten namelijk de teamsamenstellingen bij de KNVB bekend zijn. Wie zich niet of te laat afmeldt wordt 75 euro administratiekosten in rekening gebracht.
Vermeld altijd voornaam, achternaam en geboortedatum, of het KNVB nummer.
Wie het komende seizoen bij een andere vereniging wil voetballen, moet zich bij AFC Quick 1890 uitschrijven en zich bij de nieuwe vereniging inschrijven. De overschrijving geschiedt verder automatisch. Indien het vertrekkende lid nog een schuld heeft kan de vereniging een financiële blokkade opleggen. Na betaling wordt de blokkade opgeheven en kan de overschrijving (alsnog) plaatsvinden.

Contactpersoon ledenadministratie: Aarnoud Bak, email: [email protected]. Ook voor het doorgeven van wijzigingen, verhuizingen, etc.
Vragen over contributie: Wim van Bokhorst (penningmeester), email: [email protected]

Kleding

Kleding (ook het shirt) dien je zelf aan te schaffen. Shirt, sokken en broekje (met Quick logo) zijn uitsluitend te koop bij Intersport Van Dam , Birkstraat 103-105 in Soest. Koopavond op donderdag en vrijdag tot 20:00.
Info, prijzen en bestellen kleding? Ga naar de ledenshop

Spelers van de F-league krijgen het shirt in bruikleen van de vereniging, er wordt wel een borg gevraagd van 20 Euro die na inleveren van de kleding aan het einde van het seizoen wordt terugbetaald.

Reserveshirt: Als de tegenstander ook in een rood shirt speelt, dient het Quickteam te zorgen voor een ander kleur shirt. Voor elke leeftijdscategorie heeft de vereniging beperkt blauwe shirts die voor de wedstrijd geleend kunnen worden, maar vaak zijn er verschillende teams die niet in hun eigen shirt kunnen voetballen. Daarom moet iedere speler beschikken over een wit reserveshirt. Dit kan een gewoon T-shirt zijn. In het wedstrijdprogramma is altijd aangegeven wanneer een team in een ander shirt moet spelen.

Verder is belangrijk te weten, dat voor wedstrijden en trainingen voetbalschoenen en scheenbeschermers verplicht zijn. Tijdens trainingen gebruik je eigen sportkleding, niet de wedstrijdkleding van Quick. Tijdens wedstrijden is de officiële kleding verplicht.

Problemen om de contributie te betalen?

Heeft u of kent u een kind, dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als u tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als u een uitkering hebt, zzp'er bent met te weinig opdrachten of als u als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan u helpen!

Hoe werkt het?
Een aanvraag doet u niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met u online ingediend en u hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan uw kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wilt u een aanvraag indienen? Kijk op de website van het fonds, download de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. U vindt de contactgegevens van het fonds bij ons in de buurt op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur te Utrecht.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. U ontvangt zelf geen geld. Hebt u ook spullen nodig? U ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Contributie seizoen 2023-2024

Soort lid Basis contributie Toeslag spelend lid Vrijw. contr. Totaal
Senioren €132 €88 €80 €300
Selectie Senioren €132 €88 - €220
O19, O18, O17, O16, O15, O14 €132 €83 €80 €295
O13, O12 €132 €77 €80 €289
O10, O11 €132 €73 €80 €285
O8, O9 €132 €56 €80 €268
F-League €132 €51 €80 €263
Kabouters €88 - - €88
Ondersteunend lid, Trimvoetbal €132 - - €132


De vrijwilligerscontributie is een extra stimulans voor seniorleden (met uitzondering van de trimleden) en ouders/verzorgers van jeugdleden (met uitzondering van kabouters) om te participeren in plaats van deze bijdrage te betalen. Het principe is daarom:

  • Eerst meedoen in een van de vrijwilligersfuncties of -taken binnen AFC Quick
    V
    rijwilligerscontributie wordt in december teruggestort
  • Of anders de vrijwilligerscontributie betalen


De vrijwilligerscontributie bedraagt 80 euro per seizoen. Deze contributie wordt kwijtgescholden op het moment dat het betalende lid 12 uur aan vrijwilligerstaken heeft uitgevoerd of een van de vrijwilligersfuncties uitvoert. De vrijwilligersbijdrage geldt per gezin: een gezin met meer spelende leden betaalt slechts eenmaal 80 euro.
Voor spelende leden wordt de vrijwilligerscontributie in gelijke termijnen met de contributie ingehouden.
Kortom, er zijn drie opties:

  1. De ouder/verzorger van het spelend lid of het spelend lid zelf is een vaste vrijwilliger. In dat geval is het spelend lid vrijgesteld van de taakplicht én daarmee vrijwilligerscontributie.
  2. (De ouder/verzorger van) het spelend lid kiest voor het uitvoeren van de taakplicht van 12 uur aan vrijwilligerstaken. Dit wordt ingepland vóór de winterstop. De uitvoering mag uiteraard in het tweede deel van het seizoen. Terugstorting van de vrijwilligerscontributie vindt plaats in december of in april van het lopende seizoen, afhankelijk van wanneer de vrijwilligerstaken zijn uitgevoerd. 
  3. (De ouder/verzorger van) het spelend lid kiest voor afkoop. Dit kost 80 euro.

Het uitgebreide vrijwilligersbeleid van AFC Quick 1890 vindt u hier.


Let op: de ledenadministratie beantwoordt geen vragen over de contributie! Neem hiervoor contact op met de contributie administratie, per email te bereiken op adres [email protected]

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!