Ledeninfo / Aan- en afmelden - Voetbalvereniging AFC Quick 1890 - Amersfoort

Ledeninfo / Aan- en afmelden

Ledeninfo / Aan- en afmelden

Algemeen

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het lidmaatschap van onze voetbalvereniging: hoe je je moet aanmelden of afmelden en waar je rekening mee moet houden, over leeftijdcategorieen, kleding, kosten, enz. In welke leeftijdscategorie je (kind) voor de vereniging en de KNVB valt, is afhankelijk van de geboortedatum. In onderstaand schema kun je zien in welke categorie je (kind) valt.

Ga direct naar het aanmeldingsformulier

Leeftijd secretarissen

leeftijdscategorie seizoen 2022-2023 meer informatie bij
Kabouters 4 - 5 jaar (nog geen competitie - training op zondagochtend) Roy Johannink
ls0607@afcquick1890.nl
F-League

geboren in 2016
(interne competitie: onderlinge 4x4 wedstrijden bij Quick)
Roy Johannink
ls0607@afcquick1890.nl
JO8/JO09 geboren in 2014 en 2015 Mark Hoegen
ls0809@afcquick1890.nl
JO10/JO11/JO12 geboren in 2011, 2012 en 2013

Michiel van Laar
ls1012@afcquick1890.nl
JO13/JO14/JO15


geboren in 2008 , 2009 en 2010


Marcel Steenhuis
ls1315@afcquick1890.nl
06-12505491
JO17/O16 geboren in 2006 en 2007 Andrea Sterrenberg
ls1619@afcquick1890.nl
JO19 geboren in 2004 en 2005 Andrea Sterrenberg
ls1619@afcquick1890.nl
Meiden


Alle leeftijden (MO19 - MO11) Christine Oegema
06-51819953
lsmeiden@afcquick1890.nl
Senioren
(niet selectie)
geboren voor 2004 Henk van der Nat
jhanat@xs4all.nl
033 4620475
Trimvoetbal voor senioren op vrijdagavond (geen KNVB competitie) Remko Stoelinga
remko@stoelinga.me

Aanmelding en formele inschrijving

Om je (kind) in te schrijven, moet het inschrijfformulier worden ingevuld. Dit gaat geheel online, ga hier naar het aanmeldingsformulier!
Houd er rekening mee dat er niet altijd direct ruimte is in een leeftijdscategorie. Soms kan het zijn dat er pas bij de start van het nieuwe voetbalseizoen (medio augustus) weer plek is. Mocht er op korte termijn geen plek zijn, dan laten we dat uiteraard weten via de leeftijdsecretaris.
Indeling vindt in eerste aanleg plaats op grond van de leeftijd. Vervolgens binnen een leeftijdscategorie op basis van voetbalkwaliteiten en wederzijdse vriendschappen en voorkeuren. Je wordt pas ingeschreven als lid van AFC Quick 1890 als er ruimte is in de betreffende leeftijdscategorie en je daadwerkelijk kan gaan voetballen. Op dat moment ben je speelgerechtigd en gaan ook de contributieverplichtingen lopen.
Als je recreatief bij de senioren wilt voetballen, kun je voor meer informatie en mogelijkheden contact opnemen met de trainer van de recreanten-senioren, Henk van der Nat (jhanat@xs4all.nl). Ook hier is het altijd mogelijk een keer op proef op de woensdagavond mee te trainen. Ook senioren melden zich online aan. Daarnaast is er voor senioren op vrijdagavond "Trimvoetbal": een wekelijks een "potje ballen" zonder competitieverplichtingen. Meer informatie over trimvoetbal op deze pagina.

Opzeggen lidmaatschap of overschrijving naar andere vereniging aan einde seizoen

Opzeggen van het lidmaatschap kan tot uiterlijk 31 MEI via ledenadmin@afcquick1890.nl
Voor 1 juni moeten namelijk de teamsamenstellingen bij de KNVB bekend zijn. Wie zich niet of te laat afmeldt wordt 75 euro administratiekosten in rekening gebracht.
Vermeld altijd voornaam, achternaam en geboortedatum, of het KNVB nummer. Per brief kan ook nog altijd: AFC Quick 1890 ledenadministratie, Postbus 1453, 3800 BL Amersfoort.Wie het komende seizoen bij een andere vereniging wil voetballen, moet zich bij AFC Quick 1890 uitschrijven en zich bij de nieuwe vereniging inschrijven. De overschrijving geschiedt verder automatisch. Indien het vertrekkende lid nog een schuld heeft kan de vereniging een financiële blokkade opleggen. Na betaling wordt de blokkade opgeheven en kan de overschrijving (alsnog) plaatsvinden.

Contactpersoon ledenadministratie: Aarnoud Bak, email: ledenadmin@afcquick1890.nl. Ook voor het doorgeven van wijzigingen, verhuizingen, etc.
Vragen over contributie: Wim van Bokhorst (penningmeester), email: contributie@afcquick1890.nl

Kleding

Kleding (ook het shirt) dien je zelf aan te schaffen. Shirt, sokken en broekje (met Quick logo) zijn uitsluitend te koop bij Intersport Van Dam , Birkstraat 103-105 in Soest. Koopavond op donderdag en vrijdag tot 20:00.
Info, prijzen en bestellen kleding? Ga naar de ledenshop

Spelers van de F-league krijgen het shirt in bruikleen van de vereniging, er wordt wel een borg gevraagd van 20 Euro die na inleveren van de kleding aan het einde van het seizoen wordt terugbetaald.

Reserveshirt: Als de tegenstander ook in een rood shirt speelt, dient het Quickteam te zorgen voor een ander kleur shirt. Voor elke leeftijdscategorie heeft de vereniging beperkt blauwe shirts die voor de wedstrijd geleend kunnen worden, maar vaak zijn er verschillende teams die niet in hun eigen shirt kunnen voetballen. Daarom moet iedere speler beschikken over een wit reserveshirt. Dit kan een gewoon T-shirt zijn. In het wedstrijdprogramma is altijd aangegeven wanneer een team in een ander shirt moet spelen.

Verder is belangrijk te weten, dat voor wedstrijden en trainingen voetbalschoenen en scheenbeschermers verplicht zijn. Tijdens trainingen gebruik je eigen sportkleding, niet de wedstrijdkleding van Quick. Tijdens wedstrijden is de officiële kleding verplicht.

Problemen om de contributie te betalen?

Heeft u of kent u een kind, dat (weer) graag bij ons op de club wil komen sporten, maar is de contributie een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen als u tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als u een uitkering hebt, zzp'er bent met te weinig opdrachten of als u als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan u helpen!

Hoe werkt het?
Een aanvraag doet u niet zelf, maar wordt gedaan door een ‘intermediair’. Bijvoorbeeld de leerkracht of intern begeleider op school, de buurtsportcoach, iemand van het wijkteam, schuldhulpverlening of jeugdzorg. De aanvraag wordt samen met u online ingediend en u hoeft geen uitgebreide papierwinkel te overleggen. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan uw kind vaak al binnen drie weken bij ons op de club starten. Wilt u een aanvraag indienen? Kijk op de website van het fonds, download de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat uit een netwerk van fondsen door het hele land. U vindt de contactgegevens van het fonds bij ons in de buurt op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur te Utrecht.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de club betaald. U ontvangt zelf geen geld. Hebt u ook spullen nodig? U ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Contributie seizoen 2022-2023

Soort lid Basis contributie Toeslag spelend lid Vrijw. contr. Totaal
Senioren €128 €85 €75 €288
Selectie Senioren €128 €85 - €213
O19, O18, O17, O16, O15, O14 €128 €80 €75 €283
O13, O12 €128 €75 €75 €278
O10, O11 €128 €70 €75 €273
O8, O9 €128 €54 €75 €257
F-League €128 €49 €75 €252
Kabouters €85 - - €85
Ondersteunend lid, Trimvoetbal €128 - - €128


De vrijwilligerscontributie is een extra stimulans voor seniorleden (met uitzondering van de trimleden) en ouders/verzorgers van jeugdleden (met uitzondering van kabouters) om te participeren in plaats van deze bijdrage te betalen. Het principe is daarom:

  • Eerst meedoen in een van de vrijwilligersfuncties of -taken binnen AFC Quick
    V
    rijwilligerscontributie wordt in december teruggestort
  • Of anders de vrijwilligerscontributie betalen


De vrijwilligerscontributie bedraagt 75 euro per seizoen. Deze contributie wordt kwijtgescholden op het moment dat het betalende lid 12 uur aan vrijwilligerstaken heeft uitgevoerd of een van de vrijwilligersfuncties uitvoert. De vrijwilligersbijdrage geldt per gezin: een gezin met meer spelende leden betaalt slechts eenmaal 75 euro.
Voor spelende leden wordt de vrijwilligerscontributie in gelijke termijnen met de contributie ingehouden.
Kortom, er zijn drie opties:

  1. De ouder/verzorger van het spelend lid of het spelend lid zelf is een vaste vrijwilliger. In dat geval is het spelend lid vrijgesteld van de taakplicht én daarmee vrijwilligerscontributie.
  2. (De ouder/verzorger van) het spelend lid kiest voor het uitvoeren van de taakplicht van 12 uur aan vrijwilligerstaken. Dit wordt ingepland vóór de winterstop. De uitvoering mag uiteraard in het tweede deel van het seizoen. Terugstorting van de vrijwilligerscontributie vindt plaats in december of in april van het lopende seizoen, afhankelijk van wanneer de vrijwilligerstaken zijn uitgevoerd. 
  3. (De ouder/verzorger van) het spelend lid kiest voor afkoop. Dit kost 75 euro.

Het uitgebreide vrijwilligersneleid van AFC Quick 1890 vindt u hier.


Let op: de ledenadministratie beantwoordt geen vragen over de contributie! Neem hiervoor contact op met de contributie administratie, per email te bereiken op adres penningmeester@afcquick1890.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!