Blessurebehandeling

Blessurebehandeling

SMC1.jpg

Samenwerking AFC Quick en SMC Amersfoort

Sport Medisch Centrum Amersfoort (SMC Amersfoort) is sinds 2020 verbonden aan AFC Quick. Hierin dragen wij zorg voor de verzorging van de selectie en voor alle Quick-leden is er een gratis sportspreekuur. SMC Amersfoort is een sportfysiotherapiepraktijk en performance centrum, gericht op sporters. Van breedtesport tot topsport. SMC Amersfoort staat voor zorg op maat binnen de sportrevalidatie, snelle diagnostiek en een passend behandelplan. We werken nauw samen met verschillende disciplines, zowel binnen als buiten het centrum. Wij bieden zorg op maat en houden de lijnen kort naar verschillende specialisten, zoals; orthopeden, sportartsen, huisartsen en andere specialisten. Zo kunnen we de sporter op de juiste plek zetten met de juiste zorg en aandacht. Ben je geblesseerd en wil je het liefst zo snel mogelijk weer sporten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze sportzaal kunnen onze fysiotherapeuten en personal trainers hun creativiteit kwijt om jou te revalideren bij een blessure. Met als doel weer doen wat het leukste is: sporten en bewegen!

Gratis sportspreekuur voor alle AFC Quick-leden

SMC Amersfoort verzorgt op de dinsdagavond een gratis sportspreekuur. Dit betreft een screening van de klachten, waarmee bepaalt kan worden of er eventueel behandeling noodzakelijk is. Het sportspreekuur kan je vrij inlopen. Je kan je melden in de gang bij de kleedkamers 1 en 2, waar aan de overkant van de gang de medische ruimte is. Als er al iemand aanwezig is op het spreekuur, wordt je verzocht om je even te melden en vervolgens buiten de medische ruimte te wachten. De fysiotherapeut haalt je dan op. Mocht het niet kunnen wachten tot het sportspreekuur, maak dan gerust al een afspraak voor een intake en onderzoek bij SMC Amersfoort.

Het sportspreekuur valt buiten de verzekering en is een dienst van SMC Amersfoort aan AFC Quick, welke gratis te bezoeken is.

Wat te doen bij een blessure?

Bij klachten en blessures opgelopen in het weekend is het goed om je op het inloopsportspreekuur te melden, op de dinsdagavond van 18.30-19.30 uur. Een sportfysiotherapeut screent de klachten en zal vervolgens met een advies komen om wel of niet onder behandeling te komen voor fysiotherapie. Als fysiotherapie noodzakelijk is, dan kan er gelijk een afspraak ingepland worden en kan je starten met de revalidatie.
Bij een blessure kan de speler ook rechtstreeks een afspraak maken met SMC Amersfoort door te bellen of een mail te sturen (zie onderstaande contactinformatie). Als het gelijk duidelijk is dat de speler de komende weken niet kan voetballen, is het handig om gelijk een afspraak te maken bij SMC Amersfoort en niet te wachten tot het sportspreekuur. Het sportspreekuur is voor het screenen van klachten en omvat geen fysiotherapiebehandeling.

Verzekering fysiotherapie

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Vanaf 18 jaar geldt dat je een aanvullende verzekering moet hebben om fysiotherapie vergoed te krijgen. Onder de 18 jaar zitten de eerste 18 consulten sowieso in het basispakket van de zorgverzekering.

Aanmelden voor het sportspreekuur? Dat kan! Bel of mail even naar onderstaande contactgegevens. Aanmelden voor het sportspreekuur? Dat kan ook. Bel of mail even naar onderstaande contactgegevens.  
Op naar een mooi seizoen met eindelijk weer echte competitie!  

Informatie inloopspreekuur: 
Iedere dinsdagavond van 18.30-19.30 uur 
Locatie: AFC Quick, medische ruimte in de gang van kleedkamers 1 en 2.

SMC.png

Contactgegevens:
[email protected]
Stadsring 161 A
3817 BA Amersfoort 
033 82 00 528

SMC3.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!