Bardienst

Bardienst

TAAKOMSCHRIJVING bardienst

 1. Kassa draaien
 2. Koffie en thee zetten
 3. Aanvullen producten
 4. De was draaien
 5. Frituren van snack en friet
 6. Bier tappen
 7. Mise a place zoals:
  • Sla, komkommer, tomaat snijden voor de Broodjes Gezond
  • Broodjes voorverwarmen voor de Broodjes Gezond
  • Appels snijden voor de appelflappen
 8. Paviljoen schoonmaken:
  • Stofzuigen
  • Bar schoonmaken
  • Afvalzakken in prullenbakken vervangen
  • Afval wegbrengen naar containers
  • Lege blikjes en flesjes opruimen.
Uitleg/tijdsbesteding

 1. Het draaien van de kassa doe je de hele shift. Momenten dat het rustig is kan er koffie en thee gezet worden, dit duurt ongeveer 10 minuten.
 2. Bij het zetten van de filterkoffie gebruik je 1 schep voor een volle kan filterkoffie. Dit is de koffie die je schenkt als bezoekers om “normale” koffie vragen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Cappuccino en eventuele andere warme dranken gaan uit beide automaten.
 3. Aan het begin van de shift worden de drank in de koeling en de koek en chips achter de kassa gecontroleerd en eventueel bijgevuld. Dit gebeurt nog een keer op de helft van de shift . Dit duurt ongeveer 15 minuten. Tijdens het aanvullen geldt de regel “First in, first out”. Dit betekent dat je nieuwe producten achter de oude producten neerzet zodat de oudere producten eerst worden verkocht.
 4. De was draaien zoals hesjes, kleding, vaatdoekjes en theedoeken kunnen tijdens de shift ook gedaan worden. De hesjes en kleding worden op een kort programma gedraaid van 30 graden. De vaatdoekjes en theedoeken worden op een lang programma gedraaid van 40 graden.  De korte was duurt 30 minuten, de lange was duurt 1,5 uur.
 5. Frituren van snack en friet wordt meestal gedaan door degene die de vrijwilligers aanstuurt. Dit gebeurt vanaf 12:00 tot ongeveer 18:00 (ligt eraan hoe druk het is).
 6. Er kunnen drie soorten bier worden getapt: Jupiler, Hertog-Jan en speciaal bier (Leffe). Sterke dranken worden gepakt uit de kleine koeling. Wanneer het bier op is moet dit worden doorgegeven aan degene die de shift aanstuurt.
 7. Mise en place wordt gedaan in de ochtend vanaf ongeveer 10:00 uur tot 11:00 uur.
 8. Het schoonmaken van het paviljoen wordt gedaan op momenten dat het rustig tenzij het erg vies is (dan gebeurt het direct). Dit doe je de hele shift.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!