Hitteprotocol

Hitteprotocol

Aanpassingen bij hoge temperaturen

Allereerst is belangrijk om goed te blijven drinken, ook vóór de training of wedstrijd al. Bij hoge temperaturen zweet je tijdens het voetbal veel en het is zaak dat je dit vochtverlies weer aanvult. Daarnaast zorgt extra drinken voor verkoeling van het lichaam. Dus: veel drinken, bij voorkeur water! 

Kies lichte, luchtige kleding die de verdamping van zweet niet belemmert. Gebruik dus 'ademende' kleding. Stof die niet goed ademt plakt tegen je huid, houdt zweet en warme lucht vast. Witte kleding heeft de voorkeur: wit weerkaatst warmte uit de omgeving. Zwart absorbeert de warmte juist, waardoor je het nog warmer krijgt. Dus kies een keer voor een ander kleurtje dan het rood-zwart van Quick. 

Let er op dat je tijdens het trainen niet oververhit raakt. Bij warm weer is het risico op oververhitting hoog. Het is voor het lichaam dan veel moeilijker om de warmte af te voeren. 

Voor kinderen is het extra lastig om zich aan te passen aan het warme weer. Onze trainers moeten daarom ook extra drinkpauzes in lassen. En de oefeningen wat korter maken. 

Zomers weer gaat vaak gepaard met hoge zonkracht en dus méér risico op verbranding van de huid. Vaker verbranden, zeker op jonge leeftijd, vergroot de kans op het ontstaan van huidkanker. Gebruik zonnebrandcrème: minimaal factor 30. 

IN HET KORT

  • Blijf goed drinken, zowel voor als na de wedstrijd of training
  • Las tijdens de wedstrijd extra drinkpauzes in
  • Kies lichte, luchtige kleding
  • Bescherm de huid tegen verbranding

AFGELASTING 

Mochten de temperaturen boven de 32 graden komen, dan kiezen we voor een afgelasting. 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!