Halve finalisten AVK 2023 bekend

15 augustus 2023 20:45

Maandagavond werden onder grote publieke belangstelling de kwartfinales van het Intersport Van Dam Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2023 gespeeld. In deze vier wedstrijden kwamen de winnaars van afgelopen zaterdag en de nrs. 1 t/m 3 van vorig jaar in actie.
Het leverde een paar mooie wedstrijden op.

Hoogland en Hooglanderveen bleken te sterk voor respectievelijk VOP en De Posthoorn. De beide dorpsclubs treffen elkaar hierdoor woensdagavond op Dorrestein.
Op veld 2 kwam KVVA, evenals afgelopen zaterdag, al snel op voorsprong tegen VVZA. Ondanks dat de zeehelden het KVVA in de tweede helft moeilijk maakten stapte dat elftal met een 4-3 zege van het veld.
Op het hoofdveld maakten ASC Nieuwland en titelverdediger CJVV er een spannende strijd van. CJVV kwam in de eerste helft op 1-0, hetgeen ook de ruststand was. Na de thee trokken de Nieuwlanders de stand gelijk. Vervolgens waren er kansen over en weer, maar bleef de stand 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. ASC Nieuwland nam de strafschoppen beter, waardoor zij aanstaande woensdagavond in de halve finale  aantreden tegen KVVA.
Dinsdagavond worden er twee interessante wedstrijden gespeeld. Om 19:00 uur Cobu Boys tegen HVC, buren op sportpark Zielhorst en om 20:00 uur APWC tegen Amsvorde, die beide in de derde klasse uitkomen. Alle reden om ook dinsdagavond naar Dorrestein te komen.