Kerstbeker voor JO9

1 januari 2024 21:15

Een combiteam van de Onder-9 deed mee aan het kerstzaalvoetbaltoernooi bij IJsselmeervogels, en hoe: de eerste plaats werd behaald met goed voetbal en samenspel!

De winterstop is niet voor iedereen een tijd van rust en bezinning. De jongste jeugd van Quick wil het liefst gewoon voetballen. Het bericht dat er – last-minute – nog een plek vrij was op het zaaltoernooi in Bunschoten-Spakenburg werd dan ook met enthousiasme ontvangen. Snel werd een team opgetuigd, bestaande uit spelers van de verschillende JO9-teams.

Op vrijdagmiddag 29 december reisden we af naar sporthal De Toekomst, waar we waren ingedeeld in een poule met RKAV Volendam, het thuisspelende IJsselmeervogels en Roda ’46 uit Leusden. Niet iedereen was topfit, want sommige spelers hadden de dag (of zelfs ochtend!) ervoor nog meegedaan aan het Amersfoortse schoolzaalvoetbaltoernooi. Maar die ervaring kwam dan wel weer goed van pas.
In onze eerste wedstrijd, tegen RKAV, bleek dat zaalvoetbal toch wel iets anders is dan wat we op het veld gewend zijn. Vooral de zgn. ‘plofbal’ gaf de eerste minuten de nodige problemen. De tegenstander uit Volendam profiteerde daarvan en maakte snel twee goals. Maar Quick liet zich niet uit het veld slaan en kwam terug in de wedstrijd. Na een comeback van jewelste wonnen we de wedstrijd toch met 3-2.
De jongens leerden snel, want in de tweede poulewedstrijd overrompelden ze IJsselmeervogels met snelle combinaties en mooie goals. De teller bleef uiteindelijk steken op 6-1. Met twee overwinningen op zak waren de kansen op de toernooizege ineens levensgroot. In de laatste wedstrijd troffen we onze sterkste tegenstander, Roda ’46. We waren beter, maar konden lange tijd het verschil niet in doelpunten uitdrukken. Toen uiteindelijk toch de 1-0 en kort daarna de 2-0 vielen, leek de buit binnen. Maar Roda maakte het nog spannend door terug te komen tot 2-2. De laatste minuten waren daardoor bloedstollend, want met nog één doelpunt voor onze tegenstander zouden zij het toernooi winnen. Gelukkig bleven de jongens – ondanks hun vermoeidheid – goed verdedigen en wisten ze met een gelijkspel de toernooizege veilig te stellen! De vreugde was groot en de 1e prijs werd onder luid applaus in ontvangst genomen.
Boris, Kick, Lieuwe, Matz, Sepke, Thijs en Ties, super gedaan en gefeliciteerd met jullie eerste voetbalbeker! Het was een leuke en leerzame middag, met dank ook aan de goede organisatie van IJsselmeervogels.